این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۷۰۱-۷۱۰
عنوان فارسی
کاهش زیستی آفلاتوکسین ۱B در آرد گندم با استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویزیه
چکیده فارسی مقاله
زمینه: مطمئنترین روش کاهش مایکوتوکسینها در مواد غذایی آلوده به آن استفاده از گونههای خاصی از میکروبها است. هدف از این مطالعه ارزیابی کاهش زیستی آفلاتوکسین 1B توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه در نمونههای آرد گندم جمعآوری شده در شهرستان چالوس (استان مازندران، شمال ایران) میباشد. مواد و روشها: 22 نمونه از آرد گندم از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین 1B به روش الایزا اندازهگیری و سپس مخمر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم اولیه افزوده شد. پس از 48 ساعت برای بار دوم میزان سم به روش الایزا اندازهگیری گردید. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرمافزار آماری SPSS ویرایش 19 و آزمون آماری تی تست استفاده شد. یافتهها: طبق نتایج بهدست آمده تمامی 22 نمونه از آرد گندم آلوده به آفلاتوکسین 1B بودند. بیشترین و کمترین غلظت این سم در آرد گندم اولیه یا خام بهترتیب 6/10 و 1/1 نانوگرم بر گرم بود. پس از افزودن مخمر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم مقدار این سم کاهش یافت و بهترتیب 1/9 و 5/0 نانوگرم بر گرم تعیین شد. نتیجهگیری: اثر مهارکنندگی ساکارومایسس سرویزیه و کاهش دادن آفلاتوکسین 1B در آرد گندم در این تحیق ثابت شد. بنابراین میتوان امیدوار بود از مخمر ساکارومایسس سرویزیه بهعنوان عامل خنثی کننده این سم در آرد میتوان استفاده نمود. مصرف محصولات آلوده به آفلاتوکسین 1B سلامت مصرف کنندگان را به مخاطره میاندازد، لذا کاهش این سم در مواد غذایی میبایست مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آفلاتوکسین 1B، ساکارومایسس سرویزیه، آرد گندم، الایزا
عنوان انگلیسی
Biological reduction of aflatoxin B1 in wheat flour using yeast Saccharomyces cerevisiae
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The safest way to reduce mycotoxins in contaminated foods with it it is using certain strains of various microbes. Aim of this study is biological reduction of aflatoxin B1 by the yeast Saccharomyces cerevisiae (S. cerevisiae) in wheat flour samples that were collected in Chaloos city (Mazandaran province, North Iran). Material and Methods: Aflatoxin B1 contamination was measured by ELISA method in 22 samples of wheat flour. Then S. cerevisiae was added to primary wheat flour. After 48 h aflatoxin B1 contamination in samples were measured by ELISA, again. For statistical analysis, the statistical software SPSS18 and t-test was used. Results: all 22 samples of wheat flour were contaminated with aflatoxin B1. The minimum and maximum levels of aflatoxin B1 in primary wheat flour were 1.1 and 10.6 ppb, respectively. S. cerevisiae reduced the amount of aflatoxin B1 in wheat flour samples. Minimum and maximum amount of aflatoxin contamination after adding S. cerevisiae was 0.5 and 9.1 ppb, respectively. Conclusion: Inhibitory effect of S. cerevisiae and aflatoxin B1 reduction in wheat flour was proved in this study. Therefore we can be hoped that yeast S. cerevisiae as neutralizing agents can be used in flour for this toxin. Consumption of products that contaminated with aflatoxin B1 endangers consumers' health, thus reducing of this toxin in the food should be considered.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aflatoxin B1, Saccharomyces cerevisiae, Wheat Flour, ELISA
نویسندگان مقاله
مهسا عظیمی | mahsa azimi
department of microbiology, faculty of food industry, islamic azad university, ayatollah amoli branch, amol, iran
گروه میکروب شناسی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی (Islamic azad university of ayatollah amoli)
عیسی غلامپورعزیزی | iesus gholampour azizi
department of mycology, faculty of nursing and midwifery, islamic azad university babol branch, babol, iran
گروه قارچ شناسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی بابل (Islamic azad university of babol)
سمانه روحی | samane rouhi
student research committee, faculty of medicine, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
فاطمه زابلی | fateme zaboli
department of biology, faculty of food industry, islamic azad university, ayatollah amoli branch, amol, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی (Islamic azad university of ayatollah amoli)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-621&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبشناسی و ایمنولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات