این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۵۸۷-۵۹۶

عنوان فارسی الگوی غذایی و عوامل موثر بر آن در کودکان بدو ورود به مدرسه در شهرستان بوشهر
چکیده فارسی مقاله زمینه: عوامل متعددی بر الگوی دریافت غذا در بچه‌ها تأثیر می‌گذارند که برخی آشکار و برخی مبهم هستند. علائق و نفرت‌های غذایی در سال‌های اول زندگی شکل می‌گیرد. هدف از این مطالعه تعیین الگوی غذایی و عوامل مؤثر بر آن در کودکان بدو ورود به مدرسه در شهرستان بوشهر می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی توصیفی و مقطعی روی 191 کودک بدو ورود به مدرسه (6 ساله) که به‌روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک یا FFQ جمع‌آوری و با استفاده از جدول تعداد و اندازه واحدهای مورد نیاز روزانه از گروه‌های غذایی برای کودکان و نوجوانان و با نرم‌افزار SPSS ویرایش 16 و آزمون‌های آماری تی تست و آنوا تحلیل گردید. یافته‌ها: فراوانی مصرف شیر 9/41 درصد روزانه، 9/40 درصد هفتگی، 6/12 درصد بندرت بوده است. فراوانی مصرف ماهی 6/1 درصد روزانه، 7/71 درصد هفتگی، 8/16 درصد بندرت، فراوانی مصرف مرغ 1 درصد روزانه، 4/83 درصد هفتگی 9/9 درصد بندرت، فراوانی مصرف میوه 6/96 درصد روزانه، 22 درصد هفتگی، 3/7 درصد بندرت می‌باشد. بین بسامد مصرف لبنیات، سالاد، میوه، آب میوه، مرغ، تخم‌مرغ و شغل پدر و تحصیلات پدر و مادر ارتباط معنی‌دار مشاهده شد (05/0>P). نتیجه‌گیری: وضعیت مصرف گروه‌های غذایی لبنیات، گوشت‌ها، سبزی‌ها، غلات نامطلوب و مصرف گروه غذایی میوه مطلوب بود. لزوم تقویت آموزش‌های ارائه شده از طریق صدا و سیما، مدارس و مراکز بهداشتی درمانی و خانه‌های بهداشت پیشنهاد می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الگوی دریافت غذا، کودکان، بوشهر، پیش دبستانی

عنوان انگلیسی Food intake patterns and factors affecting in preschool children in Bushehr city
چکیده انگلیسی مقاله Background: Numerous factors, some obvious and others subtle, determine food intake patterns in children. Likes and dislikes are established in the early years. The purpose of this study is to assess the food consumption pattern and factors affecting in preschool children in bushehr city. Materials and Methods: This is descriptive, analytical study. The total of 191 preschool children (6 years old) was selected at random sampling method. Data were collected by food frequency questionnaire and were analyzed by table of serving sizes food groups for children and adolescents and by SPSS software 16. Results: Frequency Of milk consumption was 41.9% daily, 40.9% weekly, and 12.6% rarely. Frequency Of fish consumption was 1.6% daily, 71.7% weekly, and 16.8% rarely. Frequency Of chicken consumption was 1% daily, 83.4% weekly, and 9.9% rarely. Frequency Of fruit consumption was 69.6% daily, 22% weekly, and 7.3% rarely. There was significant statistical relationship between Frequency consumption Of dairy, salad, fruit , juices, chicken, egg, and fathers ‘job and fathers’ and mothers’ education level.(P< 0. 05) Conclusion: It is concluded that situation of food group consumption about dairy, meats, vegetables, cereals is poor but fruit consumption was good in preschool children. Based on results we recommended planning for educational program in relation to Nutrition and food group consumption by media and in school and public centers and health centers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله food intake patterns, children, Bushehr, Pre school

نویسندگان مقاله فریده نظری | farideh nazari
department of nutrition, health deputy, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
گروه تغذیه، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

رویا شعرا | roya shoara
education office, bushehr, iran
اداره آموزش و پرورش شهرستان بوشهر

فایزه جهان پور | faeazeh jahanpour
department of nursing, nursing faculty, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-614&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات