این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۱۷، شماره ۵، صفحات ۸۷۹-۸۸۸

عنوان فارسی اثر ضد میکروبی عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه حرا (Avicennia marina) بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استرپتوکوکوس پایوژنز و پسودوموناس آئروژینوزا در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه: گیاه حرا با نام علمی Vierh (Forssk) Avicennia marina متعلق به خانواده آکانتاسه، به‌صورت گسترده در طب سنتی جهت درمان رماتیسم و زخم‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با توجه به وجود ترکیبات زیستی فعال موجود در گیاه حرا، به‌نظر می‌رسد این گیاه دارای اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحظه‌ای باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی اثر ضدمیکروبی غلظت‌های مختلف عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه حرا بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس PTCC 1435، استرپتوکوکوس پایوژنز PTCC 1447 و پسودوموناس آئروژینوزا PTCC 1310 در شرایط آزمایشگاهی بوده است. مواد و روش‌ها: اثر ضدمیکروبی عصاره به دو روش پخش عصاره در سطح محیط کشت و انتشار در آگار (دیسک) مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با استفاده از روش رقت لوله‌ای تعیین گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از برنامه آنالیز واریانس (ANOVA) انجام شد. یافته‌ها: در روش انتشار در آگار همه غلظت‌های عصاره اتانولی بر استرپتوکوکوس پایوژنز و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس اثر بازدارندگی داشت. در روش پخش عصاره در سطح محیط کشت عصاره آبی اثر ضدمیکروبی بر پسودوموناس آئروژینوزا نشان نداد. MIC عصاره آبی و اتانولی برای پسودوموناس آئروژینوزا به‌ترتیب 32 و 16 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و MBC عصاره آبی و اتانولی نیز در خصوص پسودوموناس آئروژینوزا به‌ترتیب 64 و 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: پسودوموناس آئروژینوزا بیشترین مقاومت را به عصاره‌های آبی و اتانولی نشان داد. عصاره اتانولی برگ گیاه حرا در شرایط آزمایشگاهی دارای اثر ضدمیکروبی قابل ملاحظه‌ای بر پسودوموناس آئروژینوزا به‌عنوان باکتری گرم منفی و استرپتوکوکوس پایوژنز و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به‌عنوان باکتری‌های گرم مثبت نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاه حرا، عصاره آبی، عصاره اتانولی، اثر ضدمیکروبی

عنوان انگلیسی Antimicrobial effect of the aqueous and ethanolic Avicennia marina extracts on Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pyogenes and Pseudomonas aeruginosa” in vitro”
چکیده انگلیسی مقاله Background: Avicennia marina (Forssk.) Vierh. belongs to Acantaceae family. Due to biological active compounds and traditional use of it’s leaves to treat rheumatic disease and wounds, seems that this plant has significant anti-microbial effects. The aim of this study was to determine antimicrobial effect of the aqueous and ethanolic extracts of Avicennia marina (different concentrations) on Staphylococcus epidermidis PTCC 1435, Streptococcus pyogenes PTCC 1447 and Pseudomonas aeruginosa PTCC 1310” in vitro”. Material &Methods: In this study, antimicrobial effect of the extracts was evaluated by two methods, “Collins method” (spreading of the extract on medium surface) and “disk agar diffusion method”. The Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) for both species determined using a dilution method. Statistical analysis was carried out by analysis of variance (ANOVA). Results: The results showed that in "disk agar diffusion test ", ethanolic extract had inhibitory effect on Staphylococcus epidermidis and Streptococcus pyogenes. The results showed that in, “Collins method” aqueous extract did not show any inhibitory effect on Pseudomonas aeruginosa. The result showed that MIC of Avicenna marina leaves of the aqueous and ethanolic extracts for Pseudomonas aeruginosa were 32 and 16 mg/ml, respectively. The MBC aqueous and ethanolic extracts of Avicenna marina leaves for Pseudomonas aeruginosa were, 64 and 32 mg/ml respectively. Conclusions: Pseudomonas aeruginosa was resistant to most of the aqueous and ethanolic Avicenna marina extracts. The ethanolic extract of Avicenna marina leaves “in vitro” have a significant antimicrobial effect on gram-negative bacteria Pseudomonas aeruginosa and the gram-positive bacteria Staphylococcus epidermidis and Streptococcus pyogenes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهروز علیزاده بهبهانی | behrooz alizadeh behbahani
department of food science and technology, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

فریده طباطبایی یزدی | farideh tabatabaei yazdi
department of food science and technology, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

فخری شهیدی | fakhri shahidi
department of food science and technology, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محبت محبی | mohabat mohebbi
department of food science and technology, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-518&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات