این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۳۳۶-۳۴۴
عنوان فارسی
ارزیابی ریسک ایجاد آلودگی باکتریایی مواد غذایی بیمارستانی توسط ادوات طبخ
چکیده فارسی مقاله
زمینه: سطوح، امکانات و تجهیزات مورد مصرف در تهیه غذا در گسترش پاتوژنهای منتقله از غذا بهعنوان یک نگرانی اصلی در بیمارستانها مطرح میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش ادوات طبخ در انتقال پاتوژنهای مهم مسئول عفونتهای بیمارستانی و بیماریهای منتقله از مواد غذایی در مواد غذایی بیمارستانی یکی از بیمارستانهای شهر تهران است. مواد و روشها: طی 3 مرحله نمونهبرداری مستقل، از ابزار و وسایل پرکاربرد مصرفی، هر نمونه از نظر آلودگی باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای مربوط به ادوات طبخ از طریق سواب استریل جمعآوری و بلافاصله پس از انتقال در لولههای استریل، تحت کشت در محیط اختصاصی باکتریهای گرم منفی و محیط عمومی قرارداده شدند. آلودگی کلی باکتریایی هر نمونه و نوع باکتریها، توسط آزمونهای تشخیصی باکتریشناسی طبق استانداردهای موجود تعیین گردید. یافتهها: از میان نمونههای مورد بررسی ادوات طبخ، آلودهترین نمونهها مربوط به نمونههای تخته کار و مخلوطکن (بهترتیب 38 و 35 درصد) بود. مهمترین باکتریهای جدا شده از این نمونهها مربوط به گونههای انتروباکتریاسه، استافیلوکوکوس اورئوس، گونههای باسیلوس و کلبسیلا پنومونیه بودند که همخوانی بالایی با جدایههای باکتریایی مواد غذایی مرتبط با آنها نشان دادند. نتیجهگیری: نتایج حاصله از این مطالعه با تأکید بر بالا بودن سطوح آلودگی میکروبی در مواد غذایی بیمارستانی و ادوات طبخ مرتبط با آنها در بیمارستان تحت مطالعه، عدم رعایت طبخ صحیح و نکات بهداشتی وسایل طبخ در امر تهیه و توزیع غذاهای بیمارستانی را در این بیمارستان نشان میدهد
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلودگی باکتریایی، موادغذایی بیمارستانی، وسایل طبخ، HACCP
عنوان انگلیسی
Risk assessment of cooking utensils role of the bacterial contamination in the hospital kitchen
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Food contact surfaces are a major concern for food services facilities in controlling the spread of food borne pathogens. This study was aimed to investigate roles of food utensils in transmission of the most important bacteria associated with nosocomial infections and hospital food borne diseases in one hospital in Tehran. Materials and methods: During the three independent sampling processes, samples of common used utensils were analyzed for bacterial contamination. Through a sterile swab the samples were collected in sterile tubes and after transferring, were immediately subjected to culture on gram negative specific and general media for bacteria. Total bacterial counts of each sample were determined and their characterizations were performed by biochemical diagnostic tests according to standards methods. Results: Among the studied cooking utensils’ and food samples, the most contaminated samples were determined as samples from board and blender as 38% and 35%, respectively. The most bacteria isolated from these samples were related to species of Enterobacteriaceae, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae and Bacillus species that were similar to the isolates from studied food samples. Conclusion: Results of this study, in addition to high contamination rates of medical foods and utensils in their contact showed that there are significant weaknesses in proper cooking and utensils hygiene conditions in preparation and distribution of medical food in the studied hospital’s samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منیره مجلسی نصر | monireh majlesi nasr
department of sanitary environmental engineering, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
فاطمه جباری | fatemeh jabbari
department of sanitary environmental engineering, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
مسعود آل بویه | masoud alebouyeh
research center for gastroenterology and liver diseases, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
پریسا ترابی | parisa torabi
research center for gastroenterology and liver diseases, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
مهدی بلوایه | mahdi balvayeh
department of sanitary environmental engineering, taleghani hospital, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
بخش بهداشت محیط، بیمارستان طالقانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
محمدرضا زالی | mohammad reza zali
research center for gastroenterology and liver diseases, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-463&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات