این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۴۰۷-۴۱۴

عنوان فارسی بررسی فراوانی حساسیت به غذاهای دریایی در دانش‌آموزان شهر بوشهر و برازجان
چکیده فارسی مقاله زمینه: معمولاً حساسیت به غذاهای دریایی دارای تظاهرات بالینی شدید می‌باشد تاکنون فراوانی آن در افراد جامعه در ایران به‌طور دقیق مشخص نشده است. بر همین اساس در این مطالعه به بررسی فراوانی این بیماری در شهر بوشهر و برازجان پرداخته شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی روی 608 دانش‌آموز (36 درصد پسر و 64 درصد دختر) در بین سال‌های 92-1391 در شهر بوشهر و برازجان انجام شد. این مطالعه به بررسی فراوانی حساسیت به غذاها به‌خصوص غذاهای دریایی مبتنی بر پرسشنامه استاندارد و بر اساس پاسخ‌های دانش‌آموزان پرداخته است. یافته‌ها: به‌طور کلی فراوانی حساسیت غذایی در این مطالعه 12 درصد (73 نفر، 8/69 درصد (51 نفر) پسر و 2/30 درصد (22) دختر) بود. فراوانی حساسیت غذاهای دریایی در کل جمعیت مورد مطالعه، 4/4 درصد (27 نفر، 3/33 درصد پسر (9 نفر) و 7/66 درصد دختر (16 نفر) بود. همچنین حساسیت به ماهی 4/1 درصد و میگو و سایر سخت‌پوستان دریایی 5/3 درصد بود. شایع‌ترین علایم به‌صورت پوستی (3/49 درصد)، گوارشی (7/28 درصد) و تنفسی (7/2 درصد) گزارش شد. نتیجه‌گیری: این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که در استان بوشهر به بررسی فراوانی حساسیت غذایی دریایی پرداخته است. با توجه به فراوانی بالای حساسیت‌های غذایی و به‌خصوص غذاهای دریایی در دانش‌آموزان، بررسی بیشتر و آموزش‌های لازم به افراد توصیه می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Prevalence of Seafood Allergy in Student Living in Bushehr and Borazjan
چکیده انگلیسی مقاله Background: Seafood allergy is potentially severe, but the prevalence of this group of food allergies in Iran, has not been determined. The objective of this study was to estimate the prevalence of seafood allergy in student living in Bushehr and Borazjan. Materials and Methods: We performed a cross-sectional, random school survey by using a questionnaire in 2012-13. A total of 608 (36% male, and 64%) female) were asked questions about personal and family history of allergies, food and seafood allergy. Results: The overall prevalence of food allergy was 12% (Total 73 subjects, 69.8% male and 30.2% female), and seafood allergy was 4.4% (Total 27 subjects, 36.6% male, 43.4% female). Fish allergy (1.4%) and shrimp and shellfish allergy (3.5%) were reported. The most frequently reported symptoms were skin (49.3%), gastrointestinal (28.7%), and respiratory reactions (2.7%). Seafood allergy was not associated with subjects reporting atopic diseases, significantly (P> 0.05), while the other food allergy was positively associated (P=0.00). Conclusion: Our study is the first report on prevalence estimates for seafood allergy in Bushehr province. Findings indicated high prevalence of seafood allergy in student, therefore further studies and significant health concern is needed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شکراله فرخی | shockrolla farrokhi
department of immunology, asthma and allergy, the persian gulf marine biotechnology research center, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
گروه ایمونولوژی، آسم و آلرژی، مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

محمدکاظم غیبی | mohammad kazem gheybi
the persian gulf nuclear medicine research centre, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

ریحانه دهداری | reihaneh dehdari
research student committee, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

سامان کشوری | saman keshvari
research student committee, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

حسین غلام پور | hossein gholampour
research student committee, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

زهره منصوریان | zohreh mansourian
research student committee, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

یاسمن خسروی | yasaman khosravi
research student committee, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

بیتا بهور | bita behvar
research student committee, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

سحر زندی | sahar zandi
research student committee, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

راضیه اعتمادان | razieh eatemadan
research student committee, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-470&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات