این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۱۴، شماره ۵۳، صفحات ۳۹-۶۸
عنوان فارسی
بررسی مزیتهای نسبی محصولات زراعی در استان اصفهان
چکیده فارسی مقاله
شرط زیربنایی توسعه، رشد تولیدات ملی است که این امر خود درگرو بهرهبرداری از ظرفیتهای اقتصادی در ابعاد ملی و منطقهای است. به عنوان یک امر شناخته شده، توسعه کمی و کیفی محصولات براساس ظرفیتها و توانمندیهای مناطق یک کشور به پویایی رشد و توسعه اقتصاد ملی منجر خواهد شد. این مقاله میکوشد با طرح نظریههای مزیت نسبی و ارتباط آنها با رشد اقتصادهای منطقهای، به روشهای اندازهگیری مزیت نسبی اشاره کند و با بهکارگیری روش ضرایب مکانی، توانمندیهای تولیدی محصولات زراعی در استان اصفهان را ارزیابی نماید. به این منظور دو شاخص دیگر از مزیت نسبی و رویکردی در جهت توضیح عوامل تأثیر گذار بر مزیت نسبی ارائه میشود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که کشت دیم محصولات زراعی در استان اصفهان هیچگونه مزیت نسبی ندارد و تنها کشت آبی برخی از محصولات زراعی، مانند حبوبات، دارای مزیت نسبی است. لذا، توسعه و بهزراعی کشت این محصولات نتایج مثبتی برای اقتصاد ملی و منطقهای به همراه خواهد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین پیراسته |
فرزاد کریمی |
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-24-225&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات