این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۵۱-۶۳
عنوان فارسی
ارزیابی تحمل به شوری ارقام بومی خربزه ایرانی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی واکنش ارقام بومی خربزه ایرانی در شرایط تنش شوری آزمایشی گلدانی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا در آمد. چهار سطح شوری به میزان صفر (شاهد)،6/6، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر NaCl روی 14 رقم خربزه بومی ایرانی شامل: درگزی، خاتونی، عباس شوری، چاه پالیز، زرد ایوانکی، گرگاب، گنگی، صادراتی، دستگرد، سبز اصفهان، جلالی، قصری مشهدی، سوسکی و خاقانی بههمراه دو هیبرید وارداتی آناناسی و دیاموند اعمال شد. با افزایش سطوح شوری 6/6، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر بیشترین میزان افزایش شاخص نشت الکترولیتی و غلظت یونهای سدیم بهترتیب 45/35 و 64/48 درصد نسبت به شاهد در رقم گنگی مشاهده شد. فلورسانس کلروفیل 21/95 درصد در رقم درگزی، شاخص سبزینگی، غلظت یون پتاسیم برگ، نسبت پتاسیم به سدیم، وزنتر اندام هوایی و وزن خشکریشه بهترتیب 52/31، 49/74، 82/19، 75/45 و 76 درصد در رقم گنگی و محتوای نسبی آب برگ 62/41 درصد و وزن تر ریشه 60/36 درصد در رقم زرد ایوانکی، کاهش نسبت به شاهد نشان دادند. تجزیه خوشهای ارقام را در سه گروه طبقهبندی کرد. ارقام سبز اصفهان، آناناسی، سوسکی و دیاموند بهعنوان ارقام متحمل به شوری انتخاب شدند و به نظر میرسد بتوان از آنها بهعنوان رقم حاوی ژنهای متحمل به شوری برای ایجاد ارقام اصلاحشده جدید که تحمل به شوری بالایی دارند، استفاده کرد. در نقطه مقابل ارقام درگزی، زرد ایوانکی و گنگی بهعنوان حساسترین رقمها در برابر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم تشخیص داده شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نسبت پتاسیم به سدیم، نشت یونی، وزن خشک
عنوان انگلیسی
Evaluation of Responses of Iranian Melon Cultivars to Salinity Tolerance
چکیده انگلیسی مقاله
To study the response of Iranian melon cultivars to salinity stress a factorial experiment based on RCBD with 3 replications were used. Four salinity treatments (0, 6.6, 8 and 12 dS/m NaCl( and 16 muskmelon (Cucumis melo L.) cultivars namely 'Dargazi', 'Khatooni',Abbas shori', 'Chah paliz', 'Zard Ivanaki', 'Gorgab', 'Gongi', Saderati', 'Dastgerd', 'Sabz Isfahan', 'Jalali', Ghasri Mashhad', Sooski', 'Khaghani', with two hybrid 'Annanasi', and Diamond' were used. Results showed that with increasing salinity levels 6.6, 8 and 12ds/m highest increase electrolyte leakage and Na+ concentration observed 45.35 and 64.48% in Gongi cultivar respectively compare with control. Chlorophyll fluorescence were showed 21.95% in Dargazi cultivar, greenness index, K+ concentration of leaf, K+/N+ concentration , fresh weight of shoot and dry weight root 52.31, 49.74, 82.19, 75.45, 76% respectively in Gongi and RWC 62.41% and fresh weight of root 60.36% in Zard ivanaki cultivar in compare to control. Cluster analysis divided accession to 3 groups. Sabz Isfahan, Ananasi, sooski, and diamond recognized as a tolerate accession to salinity which is contain tolerate gene which can use to create new modified cultivars with high salinity resistance. Dargazi, Zard ivanaki, Gongi was the sensitive to salinity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
K/Na, Electrolyte Leakage, Dry Weight
نویسندگان مقاله
هاجر شفیعی | H. Shafie
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
مریم حقیقی | M. Haghighi
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
علی فرهادی | A. Farhadi
Agricultural and horticultural group Isfahan Research Center of Agriculture and Natural Resources
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2015-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1505774.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات