این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۷۹-۹۲
عنوان فارسی
مطالعه برخی از شاخصهای کیفی و آنتی اکسیدانی دو رقم انگور (.Vitis vinifera L) طی انبارمانی
چکیده فارسی مقاله
یکی از ویژگیهای مهم محصولات کشاورزی که در ارتباط با کیفیت محصول است، حساسیت آن در برابر فساد و کاهش کیفیت آن طی انبارمانی است. معمولاً محصولاتی با فعالیت آنتیاکسیدانی زیاد، مقاومت به تنش، کیفیت تغذیهای و خاصیت انباری بهتری دارند. در این راستا پژوهشی با هدف بررسی ظرفیت آنتیاکسیدانی دو رقم انگور قزل اوزوم و حسینی قرمز در حفظ کیفیت انگور طی انبارمانی با استفاده از یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد میزان درصد کاهش وزن در قزل اوزوم 1/5 برابر بیشتر از حسینی قرمز بود. طی انبارمانی صفات کیفی حبهها از قبیل مواد جامد محلول، pH، میزان نشت الکترولیتها و شاخص طعم میوه افزایش ولی اسیدیته قابل تیتراسیون، کاروتنوئید، کلروفیلa و b، آنتوسیانین، ویتامین ث، فنول کل و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی در هر دو رقم کاهش یافت. در این بین قزل اوزوم دارای کاروتنوئید بیشتری (2/6 برابر) نسبت به حسینی قرمز بود ولی شیب کاهش رنگیزه در حسینی قرمز بیشتر ازقزل اوزوم بود. در مقابل حسینی قرمز میزان فعالیت آنتیاکسیدانی(88/20 و 17/38 درصد بهترتیب در پوست و گوشت)، فنول کل (بهترتیب 204/4 و 2/11 میلیگرم در 100 گرم بهترتیب در پوست و گوشت)، کلروفیل a وb (بهترتیب 1/13 و 3/90 میکروگرم بر کیلوگرم) بیشتری نسبت به قزل اوزوم در پوست و گوشت حبهها داشت ولی روند کاهش کیفیت آن طی انبارمانی، کندتر بود. در کل حسینی قرمز در انتهای دوره انبارداری خصوصیات کیفی خود را بهتر از رقم دیگر حفظ کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتوسیانین، ترکیبات فنولی، حسینی قرمز، قزل ازوم، ویتامین ث
عنوان انگلیسی
The Study of Some Qualitative and Antioxidative Indices of Two Cultivars of Grape (Vitis vinifera L.) During Storage Life
چکیده انگلیسی مقاله
One of the most important characteristics of fruit crops is susceptibility to decay and quality reduction during storage life. Crops with higher antioxidant capacity are tolerant to stress and have greater nutritional quality and storage life. Hence, to investigate the antioxidant capacity of two grape cultivars Ghezel uzum and Red hosseini a factorial experiment with 3 replications was carried out as a Randomized complete block design. Results showed that the percentage of weight loss in Ghezel uzum cultivar was 1.5 fold greater than Red hosseini cultivar. Berry quality traits such as total soluble solids, pH, the amount of electrolyte conductivity and fruit taste index were increased while titrable acidity, carotenoid, chlorophyll a and b, anthocyanin, vitamin C, total phenol and the amount of antioxidant activity were decreased during storability in both cultivars. Ghezel uzum had more carotenoids than Red Hosseini (2.6 fold) but the extent of decreases in pigment concentration in Red hosseini was lesser than that of the other cultivar. In contrast the amount of antioxidant capacity (88.20% and 17.38% in skin and pulp, respectively), total phenol (204.4 and 2.11 mg 100gFw-1 in skin and pulp, respectively) and chlorophyll a and b (1.13 and 3.9 󠇍µg Kg-1, respectively) was greater in Red Hosseini cultivar compared to Ghezel uzum cultivar. It may be concluded that the Red hosseini cultivar has a greater capability in preserving its quality characteristics at the end of storage life, compared to other cultivar.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فهیمه قلی زاده | F. Gholizadeh
Maragheh University
دانشگاه مراغه
حنیفه سید حاجی زاده | H. Seyed Hajizadeh
Maragheh University
دانشگاه مراغه
علی بهمنی | َََََA. Bahmani
Maragheh University
دانشگاه مراغه
فرزاد رسولی | F. rasoli
Maragheh University
دانشگاه مراغه
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3235-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1505776.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات