این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۱۲۷-۱۳۷
عنوان فارسی
اثر بنزیل آدنین بر ویژگیهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوه آلو در طول دوره انبارمانی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی اثر کاربرد بنزیل آدنین بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه آلو رقم قطره طلا، پژوهشی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. در این آزمایش بنزیل آدنین در پنج سطح (صفر، 50، 75، 100 و 125 میلیگرم در لیتر) بهصورت محلولپاشی روی میوه اعمال شد. میوهها پس از برداشت در دمای 1- 5/0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد بهمدت شش هفته نگهداری شدند. ویژگیهای میوه شامل درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، درصد مواد جامد محلول، پهاش، مقدار آسکوربیک اسید، ظرفیت آنتیاکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید کل، هر هفته یکبار در آزمایشگاه بیولوژی گلدهی و فیزیولوژی رشدونمو دانشگاه تبریز اندازهگیری شدند. بر اساس نتایج اثر بنزیل آدنین و دوره انبارمانی بر تمامی صفات مورد بررسی معنیدار بود. مقایسه میانگینها نشان داد کمترین درصد کاهش وزن در میوههای مربوط به محلولپاشی 125 میلیگرم در لیتر BA و در هفته اول انبارمانی اتفاق افتاد و همچنین بیشترین میزان مواد جامد محلول در طول هفته ششم انبارمانی و با محلولپاشی 125 میلیگرم در لیتر و کمترین میزان آن نیز در هفته اول از تیمار شاهد بهدست آمد. مقدار آسکوربیک اسید میوهها در طول دوره انبارداری بهتدریج کاهش یافته و کمترین میزان آن در هفته ششم مشاهده شد. ببیشترین مقدار فنل در هفته دوم از تیمار 125 میلیگرم در لیتر و کمترین مقدار آن نیز در هفته ششم از تیمار شاهد بهدست آمد. باتوجه به نتایج، محلولپاشی بنزیل آدنین میتواند اثرات مثبتی برحفظ کیفیت و عمر پس ازبرداشت میوه آلو داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سفتی بافت میوه، عمر پس از برداشت، فلاونوئید کل، فنل کل و کاهش وزن
عنوان انگلیسی
The Effect of Benzyl Adenine on Qualitative Characteristics and Antioxidant Capacity of Plum Fruit during Storage
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effect of Benzyl Adenine (BA) on qualitative characteristics and shelf life of plum fruits CV "Gold Drops", an experiment was conducted as a factorial based on randomized complete block design with three replications. In this experiment different concentrations of BA (0, 50, 75, 100 and 125 mg L-1) were applied as a foliar application. After harvesting, fruits were stored at 0.5-1 °C and 90% relative humidity for 6 weeks. Fruit characteristics including weight loss, firmness, titratable acidity, soluble solids, pH, ascorbic acid, antioxidant capacity, phenolic and total flavonoid content, were measured once a week at Tabriz University, Tabriz, Iran. The results showed that effects of BA treatments and storage time were significant in all traits. The lowest percentage of weight loss was found at 125 mg L-1 BA in the first week of storage. The highest and lowest content of TSS were obtained at 125 mg L-1 BA during the six weeks of storage and control treatment in the first week, respectively. The amount of ascorbic acid gradually reduced during storage and the lowest content was found at the end of storage. The highest phenol content of fruit was occurred in 125 mg L-1 BA in the 2nd week and the lowest one in control at the 6th week of storage. According to these findings, BA spraying can bear positive effects on postharvest quality sustainment and shelf life of plum fruit.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شاهرخ پیری | Sh. Piri
University of Tabriz
دانشگاه تبریز
جعفر حاجیلو | J. Hajilou
University of Tabriz
دانشگاه تبریز
سعید پیری | S. Piri
Azad University
دانشگاه آزاد
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3224-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1505779.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات