این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۱۶۴-۱۶۵
عنوان فارسی
معرفی کتاب: طعم، رنگ و بو در آب آشامیدنی (معرفی، شناخت و کنترل)
چکیده فارسی مقاله
دسترسی به آب آشامیدنی سالم برای حفظ سلامت انسان و نیز توسعه و پیشرفت جوامع بشری ضروری میباشد. با توجه به پیشرفتهای اقتصادی و صنعتی بشر و رشد جمعیت، صدمات کیفی و کمی وارد بر منابع آب نیز روز به روز افزایش مییابد. لذا با توجه به روند افزایش آلودگی منابع آب موجود و ضرورت دسترسی به آب آشامیدنی سالم، شناخت دقیق اجزای آب و داشتن دانشی کافی در زمینهی برنامهریزی، طراحی و بهرهبرداری طرحهای آب لازم بهنظر میرسد. از طرفی آشنایی با استانداردها و معیارهای کیفی آب شرب چه از نظر بهداشتی و چه از نظر گوارایی از سوی کلیه افراد فعال در این بخش (متخصصان، طراحان، مهندسین، بهرهبرداران و مشاوران) نیز کاملاً ضروری میباشد. مطلب اساسی که در تصفیه خانههای آب باید مورد توجه باشد تولید آبی مطابق با استانداردهای بهداشتی مقررات اولیه آب آشامیدنی میباشد؛ اما در عین حال جهت جلب اطمینان عموم جنبههای زیبا شناختی نیز در منابع آب آشامیدنی باید مورد توجه باشد. بر اساس استانداردهای ثانویه، آب آشامیدنی باید از نظر پارامترهای زیبا شناختی از جمله رنگ، بو و طعم دارای مقادیر پایین و قابل قبول باشد. در این کتاب منابع تولید رنگ، بو و طعم و روشهای اندازهگیری و حذف هر کدام بحث میشود و در آخر بهصورت گام به گام روش طراحی سیستمهای حذف رنگ، بو و طعم در شرایط خاص در مثالهای طراحی مورد توجه قرار میگیرند. این کتاب به دانشجویان و دانشپژوهان شاخههای مهندسی بهداشت محیط، علوم زیست محیطی وسایر علوم مرتبط توصیه میشود. این کتاب همچنین میتواند در طراحی و بهرهبرداری تصفیهخانههای آب مورد استفاده طراحان، اپراتورها، بهرهبرداران و کلیه دستاندرکاران تصفیه خانههای آب قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
طعم، بو، رنگ، آب آشامیدنی
عنوان انگلیسی
Book Review: Taste, color, and odor in drinking water (Introduction, Detection, and Control)
چکیده انگلیسی مقاله
Access to safe drinking water to protect human health and also for society development is necessary. With regards to population growing, industrial and economic development, serious harms on the quality and quantity of water resources are increasing. Considering the increasing pollution of water resources and the need for access to safe drinking water, understanding and knowledge of the water components in terms of planning, design and operation of water projects seems necessary. Beside this, knowledge about drinking water quality standards and its criteria in terms of health and pleasant for all people in this region (scientists, designers, engineers, operators and consultants) is absolutely important. Production of drinking water in water treatment plants with considering primary health standards is of essential concern but attention to aesthetic aspects in drinking water sources must be also considered to increase public confidence about their drinking water sources. According to secondary standards for drinking water the contents of aesthetic parameters including color, odor and taste must be low and acceptable. In the present book the sources of color, odor and taste, measurement methods and removal of each cited parameter is discussed. Finally, the step by step design for removal systems of color, odor and taste in the particular circumstances are also considered with introducing case design. This book is recommended to students and researches in the field of environmental health engineering, environmental science and related sciences. This book can also be used in the design and operation of water treatment plants by designers, operators and all those involvedpublic.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
taste, odor, color, drinking water
نویسندگان مقاله
سینا دوبرادران | sina dobaradaran
department of environmental health engineering, school of health, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
داریوش رنجبر وکیل آبادی | dariush ranjbar vakil abadi
department of health, school of health, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
گروه بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-342&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات