این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۹-۱۶
عنوان فارسی
تعیین غلظت روغن و اسیدهای چرب موجود در بذر گیاه ساحلی شوره زیست Sueada aegyptica
چکیده فارسی مقاله
زمینه: گیاه سودا آجیپتیکا (Suaeda aegyptiaca) متعلق به خانواده اسفنجیان (Chenopodiaceae) بوده که دومین رتبه را بین خانوادههای گیاهی دنیا از لحاظ تعداد داراست. این گیاه هالوفیت بومی نواحی خشک و نیمه خشک و اراضی شور ساحلی نظیر سواحل خلیجفارس است. دارای برگهای گوشتی، یکساله, بذر روغنی، رشد سریع و تولید مقدار زیاد بیوماس میباشد. هدف از این پژوهش بررسی مقدار روغن، شناسایی و تعیین درصد اسیدهای چرب موجود در بذر گیاه S. aegyptiaca میباشد. مواد و روشها: بذر گیاه S. aegyptiaca پس از جمعآوری از نواحی ساحل خلیجفارس استان بوشهر، شستشو و خشک گردید. توسط دستگاه سوکسله و با حلال نرمال هگزان استخراج اسیدهای چرب انجام گرفت. پس از تبخیر حلال توسط دستگاه تقطیر در خلاء، آنگاه در محیط حاوی پتاس و در حضور BF3، بهمدت 30 دقیقه بهروش رفلاکس متانولیز شد. سپس مشتقات متیل استر بهدست آمده توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC-FID) آنالیز گردید. یافتهها: بذر گیاه S. aegyptiaca حاوی هشت اسید چرب بوده که عبارتند از: اسیدچرب پلارگونیک (C9)، کاپریک (C10)، اندیسیلیک (C11)، تریدیسیلیک (C13)، پالمیتیک (C16)، استئاریک (C18)، لینولئیک (C18:2) و لینولنیک (C18:3). میانگین مقدار روغن دربذرگیاه014/0±87/0 درصد بود. نتیجهگیری: نسبت اسیدهای چرب غیراشباع بیش از انوع اشباع بود. اسید لینولئیک و اسید پالمتیک بهترتیب بیشترین اسیدهای چرب غیراشباع و اشباع موجود در روغن بذر گیاه S. aegyptiaca بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination of oil and fatty acids concentration in seeds of coastal halophytic Sueada aegyptica plant
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Suaeda aegyptica (S. aegyptica) species belong to the Chenepodiaceae family, the second largest family in the world of plants kingdom. It is indigenous to arid and semi-arid regions of the world and salty coastal zones Persian Gulf of Iran. It is an annual succulent halophyte plant which is characterized by producing oily seeds, high growth rate and large number of biomass. The aim of this study was analysis and determination of oil and fatty acids concentration in the S. aegyptica seed. Material and Methods: The seeds of S. aegyptica were collected form coastal zones of Persian Gulf in Bushehr province, washed and dried. The fatty acids content of the dried seeds were extracted in n-hexane solvent by soxhellet apparatus. The residue of n-hexane in oily phase was evaporated by rotary evaporator and remaining oil was collected for fatty acids analysis. In the presence of potassium hydroxide and BF3 by refluxing for 30 minutes, the methyl ester derivative of fatty acids were produced. Then the resulted derivatives were analyzed by gas chromatography (GC-FID). Results: The seeds of S. aegyptica contains eight fatty acids as: Pelargonic (C9), Capric (C10), Undecylic (C11), Tridecylic (C13), Myristic (C14), Palmitic (C16), Stearic (C18), Linoleic (18:2) and Linolenic (18:3). Average oil content in seeds 014/0 ± 87 / percent. Conclusion: The ratio of unsaturated fatty acids was higher than the saturated ones. Linoleic and Palmitic acids are major unsaturated and saturated fatty acids of S. aegyptica seed respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
طاهره اسدی | tahereh assadi
department of plant biology, fars science and research branch, islamic azad university, fars, iran
گروه زیست شناسی گیاهی، واحد علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
افشار بارگاهی | afshar bargahi
the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده زیست فناوری دریایی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
غلامحسین محبی | gholam hossein mohebbi
food lab, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
آزمایشگاه مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
علیرضا برمک | alireza barmak
food lab, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
آزمایشگاه مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
ایرج نبی پور | iraj nabipour
the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده زیست فناوری دریایی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
سهیل مهاجری برازجانی | soheil mohajeri borazjani
agriculture and natural resources engineering organization of bushehr province, bushehr, iran
سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
بهمن خلدبرین | bahman kholdebarin
department of plant biology, fars science and research branch, islamic azad university, fars, iran
گروه زیست شناسی گیاهی، واحد علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-308&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات