این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۱۷-۲۸
عنوان فارسی
بررسی اثر ضد سرطانی سیر تازه و مانده
چکیده فارسی مقاله
زمینه: محتوای سیر با داشتن آنزیمهایی همچون آلیناز به مرور زمان در حال تغییر است. در این تحقیق اثر سیر سه ماه مانده در مقایسه با سیر تازه بر روی رشد سلولهای فیبروسارکوما در موش Balb/c مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روشها: در این مطالعهی مداخلهای، تعداد 40 موش Balb/c ماده inbred بهطور تصادفی به 5 گروه، تقسیم شدند. سلولهای WEHI 164 در زیر پوست ناحیهی سینهی حیوان تزریق شد. دو هفته قبل و سه هفته بعد از تزریق سلولهای سرطانی، cc 2/. نرمال سالین (NS) یا 20 میلیگرم بر کیلوگرم از عصارههای سیر تازه یا سه ماه مانده بهروش تزریق داخل صفاقی (IP) به موشها تزریق شد. 5 روز بعد از تزریق سلولها، تا روز 21 هر دو روز یکبار مساحت تومورها، اندازهگیری و با آزمون ANOVA با یکدیگر مقایسه شدند. مقدار ترکیبات فنولی و قدرت آنتیاکسیدانی عصارهها نیز اندازهگیری شد. یافتهها: مقدار فنول کل در سیر تازه 61/12 میلیگرم بر گرم و در سیر سه ماه مانده 89/ میلیگرم بر گرم بود. کارایی سیر تازه (63/35) در مقایسه با سیر سه ماه مانده (2/10) در پیشگیری از اکسیداسیون بیشتر بود (05/0>P). میانگین اندازهی تومورها در گروههایی که سیر تازه را دریافت کرده بودند، کوچکتر از گروه کنترل بود و با گذشت زمان بیشتر میشد به گونهای که اختلافی معنیدار در گروههای نامبرده در روزهای 17، 19 و 21 دیده شد (001/0=P). تزریق سیر سه ماه مانده، تأثیری در مهار رشد سلولهای سرطانی در مقایسه با گروه کنترل نداشت (61/0=P). نتیجهگیری: یافتهها نشان داد که مصرف سیر، ممکن است نقش مهمی در کنترل و جلوگیری از رشد فیبروسارکوما داشته باشد. این اثر ضد توموری سیر با گذشت زمان کاهش مییابد، بنابراین مصرف سیر تازه توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سلولهای سرطانی، موش Balb/c، سیر، فیبروسارکوما
عنوان انگلیسی
Anti-cancer effect of fresh and aged garlic
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Garlic components may change due to its enzymes activity such as alliance. In this research the effect of three months old garlic on the growth of WEHI-164 fibrosarcoma cells was examined in comparison with fresh garlic in Balb/c mice. Material and Methods: In this interventional study 40 female inbred Balb/c mice were designated into 5 groups. WEHI-164 cells were injected subcutaneously in the chest of animal. Two weeks before and three weeks after injection of cancer cells, 0.2 cc of normal saline or 20 mg/kg extracts of fresh or three months old garlic was injected intraperitoneally (IP) to mice. Five days after cells’ injection until day 21, every other day, and the mean size of tumors was measured and compared with each other, using ANOVA test. The antioxidant potential of extracts and the amount of total phenolic were also measured. Results: The amount of phenolic compounds in fresh garlic extract was 12.61mg/g and in three months old garlic was 2.89 mg/g. The efficiency of fresh garlic (35.63) was further compared with three month old garlic (10.2) in prevention of oxidation (p< 0.05). The mean size of tumors in groups which received fresh garlic was smaller than that of control group. This tumor size was increased by time, so that a significant difference in mention groups could be seen on days 17, 19 and 21 (p=0.001). Injection of 3-months old garlic had no effect on inhibition of growth of cancer cells compared to control group (P=0.61). Conclusion: Findings showed that garlic consumption might have important role in control and prevention of fibrosarcoma growth. But along with time the beneficial effect of garlic on cancer cells is reduced. Therefore, fresh garlic consumption is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
cancer cells, Balb/c mice, garlic, fibrosarcoma
نویسندگان مقاله
فاطمه تاجی | fatemeh taji
department of developmental biology, kharazmi university, tehran, iran
گروه زیست شناسی تکوینی جانوری، دانشگاه خوارزمی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)
محمود رفیعیان | mahmood rafieian
department of pharmacology, medical plants research center, shahrekord university of medical sceinecs, shahrekord, iran
گروه فارماکولوژی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)
رضا مقصودی | reza maghsodi
department of pharmacology, medical plants research center, shahrekord university of medical sceinecs, shahrekord, iran
گروه ایمونولوژی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)
هدایت الله شیرزاد | hedayatollah shirzad
department of immunology, medical plants research center, shahrekord university of medical sceinecs, shahrekord, iran
گروه ایمونولوژی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-309&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات