این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۲۸۳-۲۹۲

عنوان فارسی بررسی میزان لیپوپروتئین‌های سرمی پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی Litopenaeus vannamei در افراد سالم بدون اختلالات لیپیدی
چکیده فارسی مقاله زمینه: مصرف متناسب میگو در افراد بدون اختلالات چربی خون، بر روی پروفایل لیپوپروتئین‌های سرمی آن‌ها اثری ندارد. از این رو، میگو به‌عنوان غذای سالم در دستورالعمل‌های غذایی قلب سالم پیشنهاد شده است. اما تاکنون اثر مصرف میگوی پرورشی بر روی پروفایل لیپوپروتئین‌های افراد طبیعی مورد پژوهش قرار نگرفته است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه‌ی نیمه تجربی، از 25 کارگر سالم یک شرکت پرورش میگو در استان بوشهر که یک برنامه غذایی منظم فاقد مصرف مواد غذایی دریایی داشتند، خون‌گیری به‌عمل آمد. در زمان برداشت میگوی پرورشی، برنامه‌ی غذایی آن‌ها تغییر کرده به‎صورتی که سه بار در هفته میگوی پرورشی وانامی به‌میزان 300 گرم در روز مصرف می‌کردند. پس از 6 هفته، دوباره این افراد از لحاظ پروفایل لیپیدی تحت بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: در 6 هفته پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی، در سطح تری‌گلیسرید و HDL کلسترول خون تغییر مشاهده نشد (05/0P>) ولی سطح کلسترول تام، LDL کلسترول، نسبت کلسترول تام به HDL کلسترول و نسبت LDL کلسترول به HDL کلسترول افزایش یافت (0001/0P<). نتیجه‌گیری: مصرف میگوی پرورشی وانامی می‌تواند سطوح کلسترول تام و LDL کلسترول را در افراد سالم را افزایش دهد. از این رو، با تمام سودمندی‌هایی که مصرف میگو در یک برنامه‌ی غذایی قلب سالم دارد، مصرف میگوی پرورشی برای افراد با اختلالات چربی و بیماری‎های قلبی عروقی فعلاً توصیه نمی‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میگو، قلب سالم، لیپوپروتئین‌های سرمی، کلسترول

عنوان انگلیسی Effects of cultured shrimp (Litopenaeus vannamei) consumption on serum lipoproteins of healthy normolipidemic men
چکیده انگلیسی مقاله Background: It has been suggested that moderate shrimp consumption in normolipidemic subjects will not adversely affect the overall lipoprotein profile. Hence, shrimp consumption can be included in “healthy heart" nutritional guidelines. However, the effects of cultured shrimp on serum lipoproteins of normal subjects have not yet investigated. Material and Methods: Twenty-five healthy normolipidemic men who were workers of a shrimp farm in Bushehr province participated in a quasi-experimental study. In a crossover six weeks trial, the effect of three days per week diet (containing 300 g cultured shrimp Litopenaeus vannamei /day) on serum lipid profile was compared with a zero-marine baseline diet. Results: After six weeks trial, serum triglyceride and HDL-cholesterol levels were not significantly changed from the baseline levels (p>0.05). However, total cholesterol and LDL-cholesterol levels, total cholesterol to HDL-cholesterol and LDL-cholesterol to HDL-cholesterol ratios were significantly increased (p< 0.0001). Conclusion: Moderate cultured shrimp (Litopenaeus vannamei) consumption can increase total cholesterol and LDL-cholesterol levels in normolipidemic men. Although a diet containing native shrimp has many benefits for healthy persons, but we do not recommend cultured shrimp in a healthy heart diet for persons with dyslipidemia or cardiovascular diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله shrimp, healthy heart, serum lipoprotein, cholesterol

نویسندگان مقاله فرزانه یوسفی | farzaneh yousefi
the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

سعید نجف پور بوشهری | saeed najafpour bushehry
the persian gulf tropical medicine research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی پژوهشکده علوم خلیج فارس، زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

کامران میرزایی | kamran mirzaie
department of social medicine, school of health, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

زهرا سنجیده | zahra sanjideh
the persian gulf tropical medicine research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی پژوهشکده علوم خلیج فارس، زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

زهرا امیری | zahra amiri
the persian gulf tropical medicine research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی پژوهشکده علوم خلیج فارس، زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

بهنوش بنه گزی | behnoush bonehgezi
the persian gulf tropical medicine research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی پژوهشکده علوم خلیج فارس، زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

سید محمد خوشکار | seyed mohammad khoshkar
the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

ایرج نبی پور | iran nabipour
the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical research center, bushehr university of medical sceinecs, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-291&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات