این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۲۳۰-۲۳۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی هسته انگور و جفت میوه بلوط (Quercus specie) بر سمیت ناشی از تتراکلریدکربن در کبد موشهای صحرایی
چکیده فارسی مقاله
زمینه روغن هسته انگور بهدلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی، بهخصوص آنتوسیانیدین که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی می باشد، مورد توجه متخصصین قرار گرفته است. بهعلاوه اینکه امروزه علاقه به درمان بیماریها با استفاده از داروهای طبیعی، منجر به افزایش استفاده از گیاهان دارویی شده است. در این تحقیق اثر حفاظتی مخلوط مساوی عصاره هسته انگور و جفت بر روی سمیت ناشی از تتراکلریدکربن در کبد موشهای صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از28 سر موشهای صحرایی نر، نژاد ویستار استفاده شد. در گروه (1) و (2): روزانه یکبار، به مدت 7 روز مقدار نیم میلیلیتر آب مقطر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موش گاواژ و از روز سوم، روزانه بهمدت 5 روز بهترتیب میزان نیم میلیلیتر بر کیلوگرم روغن زیتون و یک میلیلیتر بر کیلوگرم محلول تتراکلریدکربن با حلال روغن زیتون (بهنسبت مساوی) بهصورت داخل صفاقی تزریق شد.گروه (3) و (4) روزانه یکبار بهمدت 7 روز بهمیزان 200 میلیگرم مخلوط مساوی عصاره هیدروالکلی هسته انگور با جفت بهازای هر کیلوگرم وزن بدن گاواژ شد و بهطور همزمان از روز سوم، بهمدت 5 روز بهترتیب میزان نیم میلیلیتر در کیلوگرم روغن زیتون و یک میلیلیتر بر کیلوگرم (محلول تتراکلرید کربن با حلال روغن زیتون به نسبت مساوی) بهصورت داخل صفاقی تزریق شد. یافتهها: در گروه دریافتکننده تتراکلریدکربن افزایش معنیداری در فعالیت آنزیمهای الکالین فسفاتاز، اسپارتات آمینو ترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و بیلیروبین نسبت بهگروه کنترل دیده شد. مصرف مخلوط مساوی عصاره هسته انگور و جفت (گروه تیمار) قادر به کاهش فعالیت ترانس آمینازهای کبدی، الکالین فسفاتاز و بیلیروبین بهطور معنیداری شد. میانگین سطح سرمی اسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینو ترانسفراز، الکالین فسفاتاز و بیلیروبین در گروه دریافت-کننده مخلوط عصارهها، نسبت بهگروه کنترل (روغن زیتون) تغییرات معنیداری دیده نشد. نتیجهگیری: با توجه بهاینکه مصرف مساوی عصارههای هسته انگور و جفت در گروه (تیمار) منجر بهکاهش معنیداری در فعالیت اسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، الکالین فسفاتاز و بیلیروبین نسبت به گروه (سَم) شد، لذا میتوان گفت که مخلوط عصارهها دارای اثرات حفاظت کبدی میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Hepatoprotectivitve effect of Iranian grape seed and Jaft (a part of oak fruit) extracts against CCL4 induced-liver toxicity in rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Specialists are more interest to grape seed oil for antioxidant activity. Flavonoid compounds, particularly proanthocyanidin are mainly responsible for antioxidant potential in grape seed oil. In addition, recently the interest in using natural remedies to treat diseases increases the use of herbal drugs.The protective effect of grape seed and Jaft extract (a part of oak fruit) was studied on liver toxicity which induced by carbon tetra chloride (CCl4) in rats. Methods: This study carried out on 28 male wistar rats. Mixture of hydroalchoholic grape seed and Jaft extracts was gavaged (200mg/kg) in two groups of extract control and experiment groups, daily for 7 days. At the same time, in two groups of CCl4(toxic ) and treatment, CCl4 in olive oil solution was injected (1ml/kg i.p) since third day, daily, for 5 days. In control groups, olive oil injected (0.5ml/kg i.p) daily, for 5 days. Results: There was significant (P≤0.05) increase in the hepatic enzyme levels such as Aspartate Transaaminase (AST), Alanine Transaminase (ALT), Alkaline Phosphates (ALP) and Bilirubin in toxic group compare to control group. Treat with extract can reduce elevation of liver enzymes AST, ALT, ALP and bilirubin, that caused by CCl4 toxin. The administered of extract only, did not meaningfully alter the enzyme levels when compared to the control groups. Conclusion: According to damage induced by CCl4 and protective potential of extract, we can recommend that mixture of grape seed and Jaft extract has hepatoprotective effect due to antioxidant components.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی میرزایی | ali mirzaei
department of biochemistry, herbal medicinal research center, yasooj university of medical sciences, yasooj, iran
یاسوج، پردیس علوم پزشکی یاسوج، مرکز تحقیقات گیاهان داروئی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج (Yasouj university of medical sciences)
نوشین میرزایی | noushin mirzaei
school of fergosen, poona university, poona, india
دانشکده فرگوسن، دانشگاه پونا هندوستان
مهسا میرزایی | mahsa mirzaei
school of sinagad, poona university, poona, india
دانشکده سینا گاد، دانشگاه پونا هندوستان
حمداله دلاویز | hamdollah delaviz
molecular and cellular research center, yasooj university of medical sciences, yasooj, iran
مرکز تحقیقات سلولی و ملکولی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج (Yasouj university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-240&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات