این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۲۷۴-۲۸۷

عنوان فارسی نقش فرآورده‌های غذایی دریایی در بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات شناختی
چکیده فارسی مقاله زمینه: بیماری آلزایمر شایع‌ترین علت دمانس و یکی از علت‌های مهم بیماری‌زایی و مرگ ومیر در جهان است. با وجود درمان‌های گوناگون برای این بیماری، نتایج حاصل از درمان آلزایمر همچنان امیدوارکننده نیست. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در فرآورده‌های غذایی دریایی می‌توانند با مکانیسم‌های گوناگونی در محافظت سیستم اعصاب مرکزی و در بهبود سیستم شناختی و حافظه نقش داشته باشند که در این مطالعه مروری اثر فرآورده‌های دریایی در اختلالات شناختی و آلزایمر بررسی خواهد شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری کارآزمایی‌های بالینی شاهدی - موردی و همچنین مطالعات باز که دارای اعتبار کافی بودند بررسی شدند از کلید واژه‌های آلزایمر، اختلال‌شناختی، دریا و فرآورده‌های دریایی در سایت‌های معتبر Pubmed، Embase، ISI وGoogle Scholar جهت جستجو استفاده شد. یافته‌ها: بسیاری از مطالعات نشان دادند که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در فرآورده‌های غذایی دریایی می‌توانند با مکانیسم‌های گوناگون شامل کاهش سطح التهاب و استرس اکسیداتیو، افزایش نوروپلاستیستی غشاء عصب برای شرکت در ساخت سیناپس و انتقال سیناپسی در محافظت سیستم اعصاب مرکزی و در بهبود سیستم‌شناختی و حافظه نقش داشته باشند. همچنین، اسیدهای چرب امگا 3 ماهی و میگو می‌توانند در کاهش خطر بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات شناختی مؤثر باشند. نتیجه‌گیری: هر چند مطالعات گسترده‌ای در زمینه نقش این فرآورده‌های غذایی دریایی در بیماری آلزایمر و اثر مثبت آنها بر اختلالات شناختی انجام گردیده است، امّا ارائه‌ی نظر قطعی در این مورد، به انجام کارآزمایی‌های بالینی گسترده-ای نیاز دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلزایمر، اختلالات شناختی، دریا، فرآورده‌های غذایی دریایی

عنوان انگلیسی The Potential role of marine derived food products on Alzheimer's disese and cognitive decline
چکیده انگلیسی مقاله Background: Alzheimer's disese is the most frequent cause of dementia and is one of important cause of mortality and morbidity in the world. Although, there are different therapeutic options for its treatment , the results of these therapies are disappointing. Omega-3 fatty acids in marine- derived food products, affect on different mechanisms, improve cognitive function, memory.in this study, effect Omega-3 fatty acids in marine- derived food products of cognitive disorders and Alzheimer's are reviewed. Methods: The method employed in this research was a systematic bibiliographic review,in which only the double-blind placebo-controlled studies or the clinically detailed enough open-labeled studies using validated scales were retained. Results: Many studies have shown that Omega-3 fatty acids in marine- derived food products, affect by different mechanisms include decrease inflammation and oxidative stress, synaptogenesis, synaptic plasticity, and neurogenesis promotion in neuroprotection and improvement cognitive function and memory, also omega3 fatty acid could lead to a decrease in risk of Alzheimer's diseas and the other cognitive impairements. Conclusion: However, more and large clinical trials are needed to confirm the beneficial effects of omega 3 fatty acid supplementation on the management of Alzheimer's disease and cognitive decline.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهسان اسدی | mahsan assadi
research center for tropical and infections disease, the persian gulf biomedical institute, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
مرکز تحقیقات طب گرمسیری عفونی خلیج فارس، پژوهشکده زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

رضا نعمتی | reza nemati
department of nuclear medicine, the persian gulf biomedical research institute, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای خلیج فارس، پژوهشکده زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

ایرج نبی پور | iraj nabipour
research center for marine-medicine biotechnology, the persian gulf biomedical institute, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی پزشکی خلیج فارس، پژوهشکده زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-245&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات