این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۷۶-۸۳

عنوان فارسی پایش مارکرهای بیماری‌زایی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی اشریشیاکلیO۱۵۷:H۷ تولیدکننده شیگاتوکسین در فروشگاه‌های عرضه‌کننده گوشت شهرستان شیراز
چکیده فارسی مقاله زمینه: اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین، یکی از پاتوژن‌های متداول در گاو است که به‌طور اتفاقی موجب ایجاد بیماری‎هایی در انسان می‌شود. این باکتری پتانسیل آلودگی با گوشت قرمز را دارد و اغلب عفونت‌های بالینی ناشی از آن با مصرف گوشت چرخ کرده نپخته در ارتباط است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش، به‌صورت مقطعی 122 نمونه گوشت چرخ کرده از قصابی‌های چهار منطقه مختلف شهر شیراز در سال 1386 جمع‌آوری و پس از غنی‌سازی در محیط کشت اختصاصی و ارزیابی تخمیر سوربیتول و فعالیت بتاگلوکورونیدازی (تست MUG)، با کمک آنتی‌سرم اختصاصی، سویه‌های E.coli O157:H7 تعیین هویت گردید. سپس ژن‌های بیماری‌زای وروتوکسین، اینتیمین و همولیزین با استفاده از روش Multiplex PCR و مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه-ها با روش دیسک دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: از مجموع نمونه‌های مورد بررسی، 119 کلنی سوربیتول منفی جداسازی گردید که 3 سویه O157:H7 (فراوانی 45/2 درصد) با آنتی‌سرم اختصاصی تأئید شد. از سویه‌های مورد بررسی، در دو جدایه هر دو ژن بیماری‌زای stx1 و eaeA (فراوانی 64/1 درصد) مشاهده گردید. در سویه‌های تأیید شده مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های اریترومایسین، تتراسیکلین، آمپی‌سیلین، پنی‌سیلین، کلیندامایسین، سفکسیم، نووبیوسین و جنتامایسین دیده شد. نتیجه‌گیری: به‌دلیل زندگی این ارگانیسم در روده دام‌های سالم، ضرورت توجه به پیش‌گیری در هنگام فرایند گوشت وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Surveillance of Virulence Markers and Antibiotic Resistance of Shiga toxin Producing E.coli O157:H7 Strains from Meats Purchase in Shiraz
چکیده انگلیسی مقاله Background: Shiga toxin Producing Escherichia coli O157:H7 is a common pathogen in cattle, which occasional causes some human disease. This bacterium can potentially contaminate meat and clinical cases of E.coli O157:H7 infections are often associated with consumption of undercooked ground beef. Methods: In this cross-sectional study 122 samples of ground meat were collected and after enrichment in specific culture media and evaluation sorbitol fermentation and their β-glucoronidase activity, the isolation of E.coli O157:H7 strains have been confirmed with specific antisera. Then virulence genes verotoxin, intimin and hemolysin with multiplex PCR and antibiotic resistance strains with disk diffusion method have been tested. Results: Out of specimens that have been supplied, 119 sorbitol negative colonies isolated which 3 strains O157:H7 (2.45%) with specific antisera confirmed. Out of considered virulence genes, in two cases of these samples (1.64%) the stx1 and eaeA genes were seen and also 2 isolated bacteria had resistance to erythromycin, tetracycline, ampicillin, penicillin, clindamicin, cefixime, novobiocin, and gentamicin antibiotics. Conclusion: As this organism lives in intestines of healthy cattle, preventive measures on cattle farms and during meat processing are necessary.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد کارگر | mohammad kargar
islamic azad university of jahrom
جهرم، شهرک خارقان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی جهرم (Islamic azad university of jahrom)

موسی دانشور | mousa daneshvar
islamic azad university of jahrom
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی جهرم (Islamic azad university of jahrom)

مریم همایون | maryam homayoun
islamic azad university of jahrom
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی جهرم (Islamic azad university of jahrom)


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-220&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات