این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۰۰-۱۰۵
عنوان فارسی
بررسی مواد مغذی و ترکیبات فعال موجود در پنیر خرما
چکیده فارسی مقاله
زمینه: درخت خرما با نام لاتین (phoenix dactlyliferal) یکی از سه نوع درخت میوهای مهم از خانواده نخیلات می-باشد. درخت خرمای کبکاب از عمدهترین نوع نخیلات کشت شده در جنوب غربی ایران، استان بوشهر میباشد. قلب خرما که قسمت انتهایی بالای درخت و در حقیقت سلولهای بنیادی درخت خرما را تشکیل میدهد از ارزشهای غذایی بالایی برخوردار میباشد. بهعنوان یک داروی محلی مورد استفاده متعددی از جمله تقویت بنیه و در درمان ضعف جنسی بهکار برده می شود. بهمنظور بررسی ارزشهای غذایی این محصول درخت خرما میزان کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها و مواد معدنی موجود در آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. مواد و روشها: پنیر خرما از چند درخت مختلف خرمای کبکاب از منطقه تهیه و توسط مخلوطکن خرد و در دمای 70 درجه سانتیگراد بهصورت پودر خشک در آمد. چربیهای نمونهها استخراج و توسط روشBligh & Dyer و کروماتوگرافی GC مورد آنالیز قرار گرفت. میزان پروتئین تام و کربوهیدراتها بهترتیب با روش کجل- دال و لین – آینون (Eynon Lane --and Kjldahl) اندازهگیری شد. مواد معدنی موجود در نمونهها توسط روش اتمیک آبزوربشن تعیین مقدار گردید. همچنین مقدار فیبر موجود در نمونهها اندازهگیری شد. یافتهها: میانگین مقدار چربی تام نمونهها 5/0±27/0 گرم در 28 گرم تعیین گردید. میزان اسیدهای چرب غیراشباع موجود در نمونههای مورد آزمایش عمدتاً اسیدهای چرب لینولئیک، لینولنیک و اولئیک جمعاً 2/27 درصد کل چربیها را تشکیل میدهند. عمدهترین چربی اشباع موجود در نمونهها اسید پالمتیک میباشد. میزان پروتئین تام نمونهها 3/0 گرم در هر اونس (28 گرم) تخمین زده شد. مقدار کربوهیدرات نمونهها 29/2 گرم در هر اونس تعیین مقدار گردید. مواد معدنی موجود در نمونهها عمدتاً روی، آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، کلسیم، پتاسیم و سلنیوم میباشد. نتیجهگیری: از نتایج این مطالعه اینطور بهعمل میآید که پنیر خرما حاوی اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی مفید بهویژه روی که اثرات ضد التهابی دارد میباشد. میزان فیبر خام موجود در نمونهها ارزش غذایی آنها را بیشتر نشان می-دهد و پیشنهاد میشود که این محصول بهعنوان یک مواد مغذی بدون کلسترول مورد استفاده در رژیمهای غذایی مختلف قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پنیر خرما، کبکاب، قلب خرما، ارزشهای غذایی
عنوان انگلیسی
The heart of date palm: its nutritional and functional constituents
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The date palm (Phoenix dactylifera L.) is one of the three important fruit crops in the palm family. Kabkub is the main cultivated species in southern part of Iran, Bushehr. Every part of this tree has its own uses. The tree's terminal buds (heart of palm or palmitos) are believed to have many nutritional values. As a folk medicine, it has been used for the improvement of stamina and treatment of sexual weakness. In order to evaluate the nutritional values of this product of date palm, we analyzed the total carbohydrates, proteins, minerals, and fats in the sample. Methods: The palm hearts were obtained from local trees, minced, dried, and ground to powder. Fats were extracted and analyzed using Bligh-Dyer method and gas chromatography. Total proteins and carbohydrates were determined by Kjeldahl and Lane-Eynon methods, respectively. The minerals were analyzed by atomic absorption spectroscopy. Results: The total fat content of the sample was 0.27g/28g. The unsaturated fatty acids present in the sample were mainly linoleic, linolenic and oleic acids, all together comprised 27.2% of the fats. Palmitic acid was the main saturated fat. The total protein estimated was 0.3g/28g. The carbohydrate content of the palm heart was 2.29 g and the minerals present in the sample were mainly Zn, Fe, Mg, P, Mn, Ca, Cu, Na, K, and Se. Conclusion: Date palm contains many essential fatty acids and known anti-inflammatory nutrients including zinc. The amount of crude fiber present in the heart of palm makes it as a valuable dietary product to be used as a tasty fat-cholesterol free nutrient.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
date palm, Kabkub, palmitos, palm heart, nutritional values
نویسندگان مقاله
علی موحد | ali movahed
bushehr university of medical sciences
بوشهر، خیابان معلم، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
محمدمهدی محمدی | mohamad mehdi mohammadi
bushehr university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
صمد اکبرزاده | samad akbarzadeh
bushehr university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
ایرج نبی پور | iraj nabipour
bushehr university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
نادر رمضانیان | nader ramezanian
bushehr university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
نجمه حاجیان | najmeh hajian
bushehr university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-223&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات