این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۹۰-۱۰۵
عنوان فارسی
بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی، فعالیتهای مهارکنندگی آنزیمهای آلفا آمیلازی و آلفا گلوکوزیدازی و اثرات آنتی اکسیدانتی جوشانده، دمکرده و عصاره هیدروالکلی گیاه دارویی پونهسای البرزی (Nepeta racemosa)
چکیده فارسی مقاله
زمینه: گیاه پونه البرزی (Nepeta racemosa)، یکی از مهمترین گیاهان متعلق به جنس پونهسا است که در طب سنتی استفادههای فراوانی از آن گزارش شده است. در این مطالعه، محتوای فیتوشیمیایی و پتانسیلهای آنتیاکسیدانتی و ضد دیابتی جوشانده، دمکرده و عصاره هیدروالکلی این گیاه مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: محتوای فنلی تام نمونهها، از روش فولین- سیوکالتو، با اندکی تغییرات تعیین گردید. برای فعالیتهای آنتیاکسیدانی و محتوای ساپونینی عصارهها، به ترتیب از روشهای قدرت مهاری رادیکالهای آزاد (DPPH) و وانیلین- سولفوریک اسید استفاده گردیدند. همچنین، میزان فعالیت مهارکنندگی آنها بر روی دو آنزیم آلفا- آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز)، بر اساس روش استاندارد انجام گرفتند. یافتهها: بررسی محتواهای فنلی و فلاونوئیدی نمونهها نشان داد که جوشانده آن، به ترتیب با دارا بودن 8/222 میلیگرم معادل گالیک اسید بر گرم خشک عصاره و 8/87 میلیگرم معادل کوئرستین بر گرم خشک عصاره میباشد. در مورد محتوای ساپونینی، عصاره هیدروالکلی با مقدار 9/41 میلیگرم معادل ساپونین کوئیلاجا بر گرم خشک عصاره، دارای بالاترین محتوا بود. بررسی خواص آنتیاکسیدانتی گیاه با روشهای DPPH و FRAP، پتانسیل بالای جوشانده را در مقایسه با نمونههای دیگر نشان داد. بررسی اثرات مهاری آنها بر فعالیت دو آنزیم آلفا- آمیلاز و آلفا- گلوکوزیداز، نشان دهنده قدرت بالاتر جوشانده گیاه و به ترتیب برابر 45/9 و 57/33 میکرومول معادل آکاربوز بر گرم خشک عصاره بود. نتیجهگیری: با توجه به این نتایج مشخص گردید که گیاه پونه البرزی دارای قدرت آنتی اکسیدانتی و ضد دیابتی بالایی است و میزان این خواص نسبت مستقیمی با مقدار محتوای فنلی و فلاونوئیدی آن دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Phytochemical Properties and Inhibitory and Antioxidant Effects of the Decoction, Infusion and Hydro-Alcoholic Extract of Nepeta Race-mosa on α-Amylase and α-Glucosidase
چکیده انگلیسی مقاله
Background: As an important plant belonging to the Nepeta genus, Nepeta racemosa has been reported to be widely used in traditional medicine. The present study was conducted to investigate the phytochemical content and antioxidant and antidiabetic potential of the decoction, infusion and hydro-alcoholic extract of this plant. Materials and Methods: The total phenolic content of the samples was determined using a slightly- modified Folin–Ciocalteu method. The DPPH free radical scavenging method was used to evaluate the antioxidant activities, and the Vanillin-Sulphuric Acid Method for the saponin content of the extract. Moreover, their inhibitory effects on α-amylase and α-glucosidase were investigated based on standard methods. Results: The phenolic content of the plant decoction was found to be 222.8 mg of gallic acid equivalent per gram of dried extract and its flavonoid content 87.8 mg of quercetin equivalent per gram of dried extract. The highest saponin content obtained was associated with the hydro-alcoholic extract of the plant with 41.9 mg of quillaja equivalent per gram of dried extract. The plant decoction also showed the highest potential compared to the other samples in terms of antioxidant properties investigated using the DPPH and FRAP methods. Furthermore, the plant decoction showed great potential in terms of its inhibitory effects on α-amylase with 9.45 µmol of acarbose equivalent per gram of dried extract, and α-glucosidase with 33.57 µmol of acarbose equivalent per gram of dried extract. Conclusion: According to the results, Nepeta racemosa was found to exhibit high levels of antioxidant and antidiabetic abilities, which are directly proportional to its phenolic and flavonoid contents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدمهدی ضرابی | MohammadMehdi Zarrabi
Department of Plant Production and Breeding Engineering, school of Engineering and Technology, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran
گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
بهور اصغری | Behvar Asghari
Department of Plant Production and Breeding Engineering, school of Engineering and Technology, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran
گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
عمار مریمآبادی | Ammar Maryamabadi
Research and development Department, Shakheh Zeytoon Lian Inspection Co, Bushehr, Iran
بخش تحقیق و توسعه، شرکت شاخه زیتون لیان، بوشهر، ایران
غلامحسین محبی | GholamHosseain Mohebbi
The Persian Gulf Marine Biotechnology Research Center, The Persian Gulf Biomedical Sciences Research Institute, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکدهی علوم زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
سعید رشوند | Saeid Rashvand
Department of Forests and Rangeland, Qazvin Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Qazvin, Iran
بخش جنگل و مرتع، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایران
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-91&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/35/article-35-1517442.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
داروشناسی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات