این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۸، شماره ۲۹، صفحات ۱۰۹-۱۲۳

عنوان فارسی تاثیر شوری بر محتوای آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، رنگیزه‌های فتوسنتزی، پروتئین و پرولین در ارقام انجیر (Ficus carica.L)
چکیده فارسی مقاله انجیر محصولی نیمه­گرمسیر با مصرف میوه تازه خوری و خشک می­باشد. از آنجا که شوری تهدیدی جدی برای راندمان فتوسنتز، تولید و کیفیت محصول انجیر محسوب می­شود، لذا طی سال­های 1395 تا 1397، هفت رقم انجیر (سبز، سیاه، شاه انجیر، اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر) در شرایط گلدانی تحت تیمار آب شور (5/0، 2، 4، 6، 8 و 10 دسی‌زیمنس‌بر‌متر) قرار گرفتند. سپس محتوای پروتئین، پرولین، رنگیزه­‌های فتوسنتزی و تغییرات آنزیم­های آنتی اکسیدان سوپراکسیددیسموتاز، گوایکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز به منظور معرفی متحمل¬ترین رقم به شوری، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد شوری باعث افزایش معنی دار در محتوای پروتئین کل، پرولین و فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانی، اما کاهش در میزان رنگیزه­های کلروفیل (a، b و کل) و کاروتنوئیدها شد. بنا به نتایج این تحقیق ارقام سیاه و سبز متحمل­ترین ارقام و شاه انجیر حساس­ترین رقم به شوری 10 دسی‌زیمنس‌بر‌متر بود. ارقام اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر در حد وسط تحمل تا حساسیت قرار گرفتند. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The impact of salt stress on antioxidant enzymes, photosynthetic pigments, protein and proline content of Fig cultivars (Ficus carica.L)
چکیده انگلیسی مقاله The fig, a sub-tropical crop, consumes as a table fruit as well as a dry product. Since, salinity is the serious concern of fig production, during 2016-2018, seven fig cultivars ('Sabzʼ, 'Siyahʼ, 'Shah Anjirʼ, 'Atabakiʼ, 'Kashkiʼ, 'Matiʼ and 'Barʼ) were subjected to saline water (0.5, 2, 4, 6, 8 and 10 dSm-1). Then, potein, proline, photosynthetic pigments, superoxide dismutase, catalase, guaiacol peroxidase and ascorbate peroxidase content were compared to introduce the most salt-tolerant cultivar. The results indicated, salinity caused an increase in total protein, proline and activity of antioxidant enzymes, but a decrease in chlorophyll (a, b, total) and carotenoids pigments. According to the results "Siyah" and "Sabz" cultivars were the most salt-tolerant and "Shah Anjir" was the most salt -sensitive cultivar. The 'Atabakiʼ, 'Kashkiʼ, 'Matiʼ and 'Bar anjirʼ were placed between them
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اله داد سلیم پور | Allahdad Salimpour
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان

منصوره شمیلی | Mansoore Shamili
University of Hormozgan
دانشگاه هرمزگان

علی دادخدائی | Ali Dadkhodai
Shiraz University
دانشگاه شیراز

حمید زارع | Hamid Zare
Estahban
استهبان

مهدی حدادی نژاد | Mehdi Hadadinejad
Sari Agricultural sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-698-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات