این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
انرژی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی و تعیین انرژی مصرفی در دو روش تولید پیاز خوراکی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور بررسی انرژی مصرفی در تولید پیاز خوراکی به دو روش بذرکاری و نشاکاری و ارائه راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی اجرا گردید. برای تعیین میزان انرژیهای نهاده و ستانده محصول پیاز، پرسشنامهای تنظیم و نوع و میزان نهادههای مصرفی در مراحل مختلف تولید و نیز عملکرد محصول برداشت شده در آن توسط زارعین پیاز تکمیل شد. بر اساس نتایج، نسبت انرژی ستانده به نهاده در دو روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب 82/0 و 95/0 برآورد شد. خالص افزوده انرژی (بهره خالص انرژی) در روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب 8/52358- و 2/14333- مگاژول در هکتار به دست آمد. اندازهگیری بهرهوری انرژی نشان داد که این شاخص در روش بذرکاری 24/0 و در روش نشاکاری 29/0 کیلوگرم بر مگاژول میباشد. محاسبه شدت انرژی بیانگر آن بود که به ازای تولید یک کیلوگرم پیاز در روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب به 13/4 و 4/3 مگاژول انرژی نیاز است که از صرفهجویی 5/21 درصدی انرژی در روش نشاکاری حکایت دارد. کاربرد روشهای آبیاری جدید، ماشینهای مناسب کاشت و برداشت و توجه به توصیه کارشناسان کشاورزی در امر مصرف کود، سم و بذر، نقش اساسی در کاهش مصرف انرژی و هزینه های تولید پیاز ایفا میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پیاز، نهادههای مصرفی، عملکرد، شاخصهای انرژی
عنوان انگلیسی
An Investigation and Determination of Energy Consumption for Two Methods of Onion Cropping
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to investigate into the amount of energy consumption for two methods of onion cropping consisting in seed planting or seedling transplantation. Plans to reduce the level of energy consumption and cost are proposed too. To determine the input and output energy, a questionnaire was designed in which the types and amounts of applied inputs at different stages of crop production were included. The results indicated that output/input energy ratio for seed planting and seedling transplanting were 0.82 and 0.95 respectively. Furthermore, for the foregoing methods, net energy gain was -62358.8 and -14333.2 MJ/ha and energy productivity was 0.24 and 0.29 kg/MJ respectively. Calculation of energy intensity revealed that for producing of one kilogram onion, it was required to consume 4.13 and 3.4 MJ energy for seed planting and seedling transplanting respectively method, respectively, indication a 21.5% energy saving when the latter method was used. Deploying modern irrigation systems, appropriated planting and harvesting machines, following recommendations from agricultural expert on fertilizers, pesticides and seeding rates would substantially reduce energy consumption and cost of onion production.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Onion, Input consumption, Yield, Energy Index
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://www.necjournals.ir/browse.php?a_code=A-10-875-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مدیریت انرژی، بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات