این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۴۰-۴۶
عنوان فارسی
بررسی اپیدمیولوژیک آپاندیسیت خوشهای در استان چهارمحال و بختیاری
چکیده فارسی مقاله
زمینه: آپاندیسیت شایع ترین بیماری و علت شکم درد منجر به جراحی است. آنچه ما را بر آن داشت تا به بررسی این موضوع بپردازیم فراوانی غیرمنتظره موارد مظنون به آپاندیسیت به صورت خوشه ای (گروهی) و تعیین علل آن در استان چهارمحال و بختیاری بوده است. مواد و روشها: در یک مطالعه تحلیلی گذشته نگر از نوع مورد– شاهدی مبتنی بر جمعیت از 11 روستای بخش بازفت شهرستان کوهرنگ واقع در استان چهارمحال و بختیاری، 54 نفر به عنوان گروه مورد انتخاب و با 54 نفر به عنوان گروه شاهد، مورد مقایسه قرار گرفتند. برای هر دو گروه مورد و شاهد، یادآمد خوراکی آنها پرسش گردید. یافتهها: میزان بروز آپاندیسیت در یازده روستای مورد بررسی 57/1 درصد و در روستایی با جمعیت 275 نفر که کانون تلقّی گردید، 12 درصد بود. میزان صحت آپاندیسیت بر اساس پاتولوژی 1/57 درصد به دست آمد. با مقایسه سوابق مواجهه در گروه های مورد بررسی، علل اصلی درد شکم در افراد مظنون به آپاندیسیت، مصرف سبزیجات وحشی (کوهی) به نامهای کنگر، کرفس، تره، لوه و مچه به تنهایی با 75/7= OR و (87/21 – 8/2): CI 95% یا مخلوط با ماست محلی و مصرف ترکیبی به نام تلیکه با 25/6 = OR و (1/16 – 4/2) :CI 95% بوده است. نتیجه گیری: در معاینات پزشکی افراد مظنون به آپاندیسیت گروهی و کاندید آپاندکتومی، توجه به تاریخچه مصرف مواد غذایی، مخصوصاً سبزیجات کوهی (وحشی) و محلی ضروری و مهم به نظر می رسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آپاندیسیت خوشهای، سبزیجات وحشی، آپاندکتومی، مواد غذایی
عنوان انگلیسی
An epidemiological survey on clustering appendicitis in Chaharmahal and Bakhtiari Province
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Acute appendicitis is the most common and cause of abdominal pain resulting in surgery. The aim of this study is to evaluate etiology of reported high incidence of appendicitis, in Chaharmahal and Bakhtiari province clustering pattern. Methods: In a retrospective case control study, 54 subjects who had appendectomy were enrolled in the case group, and 54 were considered as the control group, all from 11 villages in Chaharmahal and Bakhtiari province. The 24-hour Recall for Food Intake was used for both groups. Results: The rate of appendicitis in 11 surveyed villages was 1.57 % and it was 12 % in a village (population=275) which was considered as the core of the study. Diagnosis accuracy of appendicitis based on pathology was 57.14%. Comparing the exposure history revealed that suspected subjects in appendicitis group had history of consumption of wild vegetables [Kangar, Karafs, Tareh, Leveh and Mocheh) with 0R=7.75 and 95% CI: (2.8-21.87)] alone or mixed with local yogurt and consumption of a mixture [Telikeh with OR=6.25 and 95% CI: (2.4-16.1)]. Conclusion: In medical examinations of suspected cases for clustering appendicitis and candidates for appendectomy, attention to the nutritional history especially wild vegetables is necessary.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی احمدی | ali ahmadi
استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد، رحمتیه، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دانشکده بهداشت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)
رضا خدیوی | reza khadivi
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-130&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات