این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۲۸-۱۳۵
عنوان فارسی
اثر جایگزنی سطوح مختلف روغن بذرک با روغن ماهی در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان جهت افزایش اسیدهای چرب ۳n- در بافت مأکول
چکیده فارسی مقاله
زمینه: اثر روغن های دریایی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب n-3 روی بسیاری ازبیماری ها به اثبات رسیده است.اکثر اثرات بالینی اسیدهای چرب 3n- به دلیل وجود دی کوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید می باشد که جز در ماهی در هیچ ماده غذایی دیگری تا به حال یافت نشده است. هدف از این تحقیق استفاده از روغن بذرک (Flaxseed Oil) به عنوان پیش ساخت جهت افزایش دی کوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید در بافت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) می باشد که در نهایت می تواند موجب جبران کمبود اسیدهای چرب 3n- در سبد غذایی خانوار و گامی مهم در جهت سلامت جامعه باشد. مواد و روشها: ماهیان قزلآلا با میانگین وزنی 240/0±150/6 گرم به مدت 40 روز در حوضچه های پلی اتیلن به ظرفیت 250 لیتر و آبگیری 150 لیتر به صورت تصادفی و در سه تکرار پرورش یافتند. جیره های غذایی، همسان از نظر ترکیبات و دارای اختلاف در نوع چربی ، در چهار سطح 25 درصد، 50 درصد، 75 درصد و 100 درصد جایگزینی روغن بذرک با روغن ماهی تهیه شدند و ماهیان پرورشی بر اساس توده زنده حوضچه ها که هر 20 روز یکبار طی عملیات زیست سنجی تعیین شد، تغذیه گردیدند. در طول دوره پرورش، دمای آب 2 15 درجه سانتی گراد، اسیدیته 850 /7 – 500/7، اکسیژن محلول در حد اشباع، هدایت الکتریکی2800 میکروموس بر سانتی متر و شوری 4/1 گرم در لیتر اندازهگیری شد. یافتهها: با افزایش سطح روغن بذرک در جیره، درصد چربی خام لاشه، پروتئین لاشه و مجموع اسید های چرب 3n- بافت افزایش معنی داری داشت (05/0> P) و بیشترین تغییرات در نوع ایکوزاپنتانوئیک بود. لیکن در وزن نهایی و میزان رشد ماهی ها اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (05/0> P). نتیجهگیری: جیره غذایی با 75 درصد روغن بذرک و 25 درصد روغن ماهی علاوه بر تامین نیازهای بیولوژیکی ماهی و جذب بهتر پروتئین، موجب افزایش درصد اسیدهای چرب دی کوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید تا حدود دو برابر در بافت مأکول می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of using different concentrations of flaxseed oil instead of fish oil in the diet of rainbow trout for increasing n-3 fat in their tissue
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Sea fish oils are rich in n-3 fatty acids, these oils are useful in treatment of diseases. The majority of clinical health benefits of n-3 fatty acids belongs to Docosahexaenoic acid (DHA) and Eicosapentaenoic acid (EPA). These two compounds are found only in fish tissue. The aim of this study was to use flaxseed oil as a precursor in the production of DHA and EPA in the Oncorhynchus mykiss tissues. Methods: Rainbow trout fishes with average weight of 6.150 ± 0.240 gr were stoked in polyethylene tanks with the capacity of 250 liters and reared in a randomly 3 repeats form. A diet containing 25, 50, 75 and 100 % flaxseed oil were prepared and given to the fishes bond on their biomass which was determined every 20 days. During the period of investigation, different parameters were measured as follows: water temperature 15 2˚C, pH=7.500-7.850, dissolved oxygen (saturated level), electrical conductivity=2800qm/cm and salinity 1.4 g/l. Results: By increasing the amount of flaxseed oil in the foods given to the fishes, the percentage of crude fat, the body protein and total fatty acids of n-3 type were significantly increased. The maximum change was in EPA type. There was no significant change in the final weight and growth rate of the fishes (p< 0.05). Conclusion: We conclude that a diet containing 75% flaxseed oil and 25% fish oil will provide the biological need of the fishes and better protein absorption, and will increase the percentages of the fatty acids of DHA and EPA up to two times in the tissues.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد حسین محمدی آشنانی | mohammad hossein mohamadi ashnani
تهران, خیابان قدس, دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشکده محیط زیست
محمود نفیسی بهابادی | mahmood nafisi bahabadi
علی موحد | ali movahed
الهام حسنی | elham hasani
محمد مهدی محمدی | momhammad mehdi mohamadi
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-17&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات