این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۸-۱۴

عنوان فارسی اثر رژیم خوراکی روغن ماهی و ذرت بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون در موش صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله زمینه: اثرات ویژه اسیدهای چرب غیر اشباع امگا3 و امگا6 بر روی برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون مورد بحث می باشد. بنابراین ما در مطالعه حاضر اثرات مصرف روغن ماهی (غنی از امگا3) و روغن ذرت (غنی از امگا6)‌را بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی خون از جمله قند، کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول HDL، کلسترولLDL در مدل تجربی دیابت مزمن بررسی کردیم. مواد و روش ها: این مطالعه تجربی بر روی 4 گروه موش صحرایی نر بالغ انجام شد. یک گروه سالم و سه گروه دیگر با تزریق زیر جلدی mg/kg50 استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. یک گروه به عنوان کنترل در نظر گرفته شد و دو گروه دیگر چهار هفته بعد از القاء دیابت تحت درمان رژیم خوراکی روغن ماهی یا ذرت قرار گرفتند و این درمان به مدت هشت هفته ادامه یافت. کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول LDL و کلسترول HDL پلاسما در سه مرحله اندازه گیری شد. یافته ها: مصرف چهار هفته روغن ماهی یا ذرت موجب کاهش گلوکز پلاسما به ترتیب 7/40 و 8/46 درصد در مقایسه با حیوان دیابتی شد. غلظت کلسترول تام و تری گلیسرید پلاسما و کلسترول LDL که در اثر دیابت افزایش یافته بود در پایان هفته هشتم توسط هر دو رژیم به طور معنی داری کاهش پیدا کرد همچنین میزان کلسترول HDL نیز توسط هر دو روغن در پایان هفته هشتم در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. نتیجه گیری: رژیم تکمیلی روغن ماهی و ذرت احتمالاً یک نقش مهم کمکی در کنترل قند خون در حیوان دیابتی دارد، اما پژوهش های بیشتری لازم است تامکانیسم های دخیل در عملکرد هر دو روش را مشخص کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن ماهی، روغن ذرت، دیابت، اسیدهای چرب

عنوان انگلیسی Effect of dietary fish oil and corn oil on blood biochemical factors in diabetic Rat
چکیده انگلیسی مقاله Background: The potential role of omega – 3 (ω-3) and omega-6 (ω-6) fatty acids on blood biochemical factors are in interest and controversy. Some experiences showed that omega – 3 (ω-3) and omega-6 (ω-6) fatty acids have a potential effect on triglyceride, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol and total cholesterol levels in diabetes mellitus. Methods: Male rats were divided into four groups (one normal group and three diabetic groups). Induction of diabetes was done by streptozotocin [50mg/kg, s.c. (STZ)]. In diabetic groups, one group was Control, received STZ alone, and the other diabetic groups were fed with fish oil or corn oil for 8 weeks after 4 weeks of induction of diabetes. Plasma glucose, total cholesterol, triglyceride, LDL- choleserol and HDL-cholesterol were measured at 4 and 8 weeks after intervention. Results: Fish oil and corn oil diets had an inhibitory effect on increased plasma glucose in diabetic rat by 46.8% and 40.7%, respectively. Diabetic rats in the control group demonstrated increased plasma total cholesterol, triglyceride and LDL-cholesterol levels, but plasma total cholesterol, triglyceride and LDL-cholesterol levels were significantly decreased and HDL-cholesterol level was increased by both diets in interventional groups. Conclusion: Corn oil and fish oil supplementation have a role on plasma glucose and lipid profile in diabetic rats. To understand the functional mechanisms of these diets, further studies remain to be accomplished.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله fish oil, corn oil, diabetes, fatty acids

نویسندگان مقاله مهدی شریعتی | mehdi shariati
رفسنجان - میدان انقلاب – دانشکده پزشکی – گروه علوم تشریح

محمد خاکساری حداد | mohammad khaksary haddad


حمیدرضا جعفری | hamidreza jafari


مهران بهادران | mehran bahadoran



نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-52&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات