این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۱۷-۲۵
عنوان فارسی
تأثیر مصرف آب زرشک بر مقادیر سرمی آنزیمهای کبدی بهدنبال فعالیت خستهکننده در دختران فعال
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: زرشک دارای ترکیبات زیست فعال با خواص دارویی و درمانی میباشد. با توجه تغییرات نامطلوب آنزیمهای کبدی بهدنبال فعالیت خستهکننده، مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف آب زرشک بر سطح سرمی آنزیمهای کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) پیرو یک جلسه فعالیت خستهکننده در دختران فعال انجام شد. روشکار: این مطالعه نیمهتجربی در سال 1396 بر روی 20 دختر فعال در مشهد انجام شد. افراد به دو گروه 10 نفره مکمل و دارونما تقسیم شدند. پس از مکملدهی 2 هفتهای (250 میلیلیتر آبزرشک و دارونما)، آزمودنیها در یک فعالیت خستهکننده شرکت نمودند. تغییرات آنزیمهای کبدی مورد مطالعه (AST،ALP ، ALT) طی سه مرحله (حالت پایه، پس از دوره مکملدهی، پس از فعالیت ورزشی) اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه 19) و Excel (2010) و آزمونهای تیتست مستقل، آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرّر و آزمون تعقیبی بانفرونی صورت گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: مصرف آب زرشک باعث کاهش معنادار آنزیمهای AST (021/0=p)، ALP (018/0=p) و ALT (014/0=p) در گروه مکمل شد و فعالیت خستهکننده باعث افزایش معنادار هر سه آنزیم در دو گروه شد، این در حالی بود که دامنه تغییرات هر سه آنزیم AST (021/0=p)، ALP (019/0=p) و ALT (012/0=p) بلافاصله پس از فعالیت در گروه مصرفکننده آب زرشک بهطور معناداری کمتر از گروه دارونما بود و مصرف آب زرشک توانسته بود بهطور معناداری از افزایش مقادیر AST، ALP و ALT بلافاصله پس از فعالیت خستهکننده ممانعت کند. نتیجهگیری: مکملدهی آب زرشک میتواند از افزایش فیزیولوژیکی آنزیمهای کبدی ناشی از فعالیت خستهکننده در دختران فعال پیشگیری کند و نقش مهمی در تغییرات مطلوب آنزیمهای کبدی داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب زرشک، آنزیم کبدی، فعالیت خستهکننده،
عنوان انگلیسی
Effect of Barberry juice consumption on serum levels of liver enzymes following exhaustive exercise in active girls
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Barberry has bioactive compounds with medicinal and therapeutic properties. Considering the adverse changes in liver enzymes following the exhaustive exercise, this study was performed with aim to evaluate the effect of Barberry juice consumption on serum levels of liver enzymes of Aspartate aminotransferase (AST), alkaline phosphatase (ALP) and Alanine aminotransferase (ALT) following one session of exhaustive exercise in active girls. Methods: This quasi-experimental study was conducted in 2017 on 20 active girls in Mashhad. The subjects were divided into two groups of supplementation (n = 10) and placebo (n = 10). After two weeks of supplementation (250 ml of Barberry juice and placebo), the subjects participated in an exhaustive exercise. The changes in liver enzymes (AST،ALP،ALT) were measured in three stages (basal state, after supplementation period, after exhaustive exercise). Data were analyzed using SPSS software (version 19) and Excel (2010), and independent t-test, repeated measures t-test and post-hoc test. P< 0.05 was considered statistically significant. Results: Barberry juice consumption significantly reduced AST (p=0.021), ALP (p=0.018) and ALT (p=0.014) in supplement group, and exhaustive exercise significantly increased all three enzymes in two groups. However, the range of changes in all three AST (p=0.021), ALP (p=0.019) and ALT (p=0.019) immediately after exhaustive exercise was significantly lower in the supplement group than the placebo group; the Barberry juice consumption could significantly prevent from the increase in the levels of AST, ALP and ALT immediately after the exhaustive exercise. Conclusion: Barberry juice supplementation can prevent the physiological increase in liver enzymes following exhaustive exercise in active girls and play an important role in the desired changes in liver enzymes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Barberry juice, Exhaustive exercise, Liver Enzyme
نویسندگان مقاله
مژگان اسکندری | Mozhgan Eskandari
Ph.D. student, Department of Exercise Physiology, School of Sport Sciences, University of Birjand, Birjand, Iran.
دانشجوی دکتری گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.
بابک هوشمند مقدم | Babak Hooshmand Moghadam
Ph.D. student, Department of Exercise Physiology, School of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
دانشجوی دکتری گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
مهرداد فتحی | Mehrdad Fathei
Associate Professor, Department of Exercise Physiology, School of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
علی بختیاری | Ali Bakhtiyari
Ph.D. student, Department of Exercise Physiology, School of Physical Education and Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran.
دانشجوی دکتری گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_13198.html
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/14/article-14-1548974.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
اصیل پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات