این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۴، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر اسانس آویشن شیرازی و درجه حرارت نگهداری بر باسیلوس سرئوس ATCC۱۱۷۷۸ در سوپ جو تجارتی
چکیده فارسی مقاله
چکیده توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارندههای شیمایی باانواع طبیعی منجر به انجام مطالعات زیادی بر روی اسانسها وعصارههای گیاهی شده است. در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس آویشن شیرازی شامل (صفر، 005/0، 015/0، 03/0 درصد) روی باکتری باسیلوس سرئوس ATCC11778 در سوپ جو تجارتی در چهار دمای نگهداری 8 و10 و15 و 25 درجه سانتیگراد به مدت 21 روز مورد مطالعه قرار گرفته است. آنالیز یافتهها از طریق آزمون دو طرفه ANOVA نشان داد که تاثیر غلظتهای مختلف اسانس بر میزان رشد باکتری از نظر آماری معنیدار (01/0p<) بود.به طور کلی چنین نتیجه گیری میشود که اسانس آویشن شیرازی به عنوان یک طعم دهنده طبیعی گیاهی اثر حفاظتی علیه باکتری باسیلوس سرئوس در سوپ دارد و میتواند برای برخی از مواد غذایی نیز به عنوان افزودنی نگه دارنده استفاده شود. واژههای کلیدی: اسانس آویشن شیرازی، باسیلوس سرئوس، سوپ جو تجارتی.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس آویشن شیرازی، باسیلوس سرئوس، سوپ جو تجارتی.،
عنوان انگلیسی
EFFECT OF ZATARIA MULTIFLORA BOISS. ESSENTIAL OIL ON THE GROWTH OF BACILLUS CEREUS ATCC 11778 IN A COMMERCIAL BARLEY SOUP
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract: The growing interest in substitution of chemical food preservatives by naturalones has fostered researchs on plantessentiak oils and extracts. In this study effect of different concentrations of Zataria multiflora Boiss. Essential oil (0, 0.005, 0.015 and 0.03%) on Bacillus cereus ATCC 11778, (103cfu /ml), was evaluated using sterilized samples (16 bottles containing 80 ml barley soup) and 4 different incubating temperatures (8, 10, 15 and 25 ?C) during 21 days. Data analysis was done using two way ANOVA. It was found that effect of different concentrations of essential oil on growth rate of Bacillus cereus ATCC 11778 was statistically significant (p< 0.01). The results suggested that Zataria multiflora Boiss. essential oil can be considered as a natural preservative in some foods Key words: Zataria multiflora Boiss., Essential oil, Bacillus cereus.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Zataria multiflora Boiss., Essential oil, Bacillus cereus.
نویسندگان مقاله
مجید علیپور اسکندانی |
علی میثاقی |
افشین آخوندزاده بستی |
تقی زهرایی صالحی |
سعید بکایی |
نگین نوری |
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_28396_76e650a30ac18ee0a7cbdb1756a4d1e4.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-1551524.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات