این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۰، شماره ۴، صفحات ۶۵۰-۶۵۵
عنوان فارسی
بررسی مقایسهای ترکیبهای شیمیایی اسانس بذر و برگ Heracleum anisactis Boiss. & Hohen. در چند ارتفاع مختلف
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه آنالیز اسانس بذر و برگ گونه انحصاری Heracleum anisactis Boiss. & Hohen. گزارش شدهاست. این گیاه از مناطق کوهستانی گاجره به دیزین و از سه ارتفاع 2100 متر، 2600 متر و 3200 متری جمعآوری گردید و با روش تقطیر با آب اسانسگیری شد. برای شناسایی ترکیبهای اسانس از دستگاههای گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) استفاده گردید. 20 ترکیب در اسانس و 22 ترکیب در اسانس بذر شناسایی شد. مهمترین ترکیبهای تشکیلدهنده اسانسها در برگ بهترتیب در ارتفاعات 2100، 2600 و 3200 متری اکتیلاستات (Octyl acetate) (9/66%، 4/67% و 3/69%)، اکتیل بوتیرات (Octyl butyrate) (7/3%، 5/3% و 6/5%) و هگزیلایزوبوتیرات (Hexyl isobutyrate) (3/3%، 8/3% و 5/4%) بود. در بذر ترکیب اسانسها بهترتیب در ارتفاعات 2100، 2600 و 3200 متری اکتیلاستات (Octyl acetate) (4/69%، 4/72% و 5/76%) و هگزیلبوتیرات (Hexyl butyrate) (2/3%، 8/4% و 2/6%) بود. در مورد اسانس این گونه تاکنون گزارشی منتشر نشدهاست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A comparative study of the essential oils of Heracleum anisactis Boiss. & Hohen. at different altitiudes
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the analysis of seed and leaf essential oil of Heracleum anisactis Boiss. & Hohen., as an endemic species, was reported. The plant parts of H. anisactis were collected from Dizin Mountain at three altitudes of 2100, 2600 and 3200 m. The essential oils were obtained by hydrodistillation and analyzed by GC and GC-MS. Twenty and twenty-two components were identified in the leaf and seed essential oil, respectively. According to the results, the main constituents of leaf oil were octyl acetate (66/9%, 67.4% and 69.3%), octyl butyrate (3.7%, 3.5% and 5.6%) and hexyl isobutyrate (3.3%, 3.8%, 4.5%), at altitudes of 2100 m, 2600 m, and 3200m, respectively. In the seed oil, octyl acetate (69.4%, 72.4% and 76.5%) and hexyl butyrate (3.2%, 4.8%, 6.2%) were identified as the mail constituents at altitudes of 2100, 2600 and 3200m, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی میرزا |
دانشیار، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
مهردخت نجفپور نوایی |
استادیار، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
زهرا بهراد |
کارشناس ارشد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_9846_e2d31ce3fa36e1a539ca3b0d8aa7dcb8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1551700.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات