این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۹، شماره ۳، صفحات ۵۸۳-۵۹۴

عنوان فارسی تأثیر کاربرد ورمی‌کمپوست و کود بیولوژیک فسفره بر کمّیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum L.)
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی اثر کودهای بیولوژیک بر کمّیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum L.)، شامل میزان اسانس و میزان آنتول، گاما-هیماکالن و استراگول در اسانس، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل دو عامله با استفاده از عوامل ورمی‌کمپوست (0، 5 و 10 تن در هکتار) و کود بیولوژیک فسفره (عدم تلقیح، تلقیح با بذر و تلقیح با بذر + محلول‌پاشی بر روی خاک در مرحله ساقه رفتن) در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با نه تیمار و سه تکرار در ایستگاه تحقیقات همند دماوند وابسته به مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در سال زراعی 1388-1387 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بیشترین میزان اسانس در دانه (21/4%) در مصرف 10 تن ورمی‌کمپوست حاصل شده و بیشترین میزان آنتول در اسانس (14/94%) و کمترین میزان گاما-هیماچالن (47/2%) و استراگول (10/1%) در اسانس با مصرف 5 تن ورمی‌کمپوست حاصل گردید. کود بیولوژیک فسفره نیز دارای تأثیر معنی‌داری بر روی صفات مورد بررسی بود، به‌طوری که بیشترین میزان اسانس در دانه (97/3%) و میزان آنتول در اسانس (60/94%) و نیز کمترین میزان گاما-هیماچالن (12/2%) و استراگول (95/0%) در اسانس با دو بار مصرف کود بیولوژیک فسفره بدست آمد. همچنین اثرهای متقابل در بین عامل‌ها بر روی میزان گاما-هیماچالن و استراگول در اسانس معنی‌دار گردید، به‌طوری که کمترین میزان گاما-هیماکالن (93/1%) و استراگول (97/0%) در اسانس در تیمار 5 تن ورمی‌کمپوست و دو بار مصرف کود بیولوژیک فسفره حاصل شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of vermicompost and phosphatic biofertilizer application on quantity and quality of essential oil in anise (Pimpinella anisum L.)
چکیده انگلیسی مقاله To study the effects of vermicompost and biofertilizer on quantity and quality (anethole, gama-himachalene and estragole content) of essential oil in anise (Pimpinella anisum L.), an experiment was conducted at Homand Research Station in Damavand, Iran in 2009. The factors were vermicompost (0, 5, 10 t/ha) and phosphatic biofertilizer (non-inoculated, inoculated seed and inoculated seed + spraying on soil in stem elongation stage). The experimental design was factorial based on randomized complete blocks design with nine treatments and three replications. According to the results, the highest essential oil content in seed and the maximum anethole content in essential oil were obtained at 10 t/ha  and 5 t/ha vermicompost treatment, respectively. Also, the lowest gama-himachalene content and estragole content in essential oil was obtained at 5 t/ha vermicompost treatment. Phosphatic biofertilizer also showed significant effects on the mentioned characters, as the highest essential oil content in seed and anethole content in essential oil and the minimum gama-himachalene content and estragole content in essential oil were obtained in two times application of phosphatic biofertilizer. The intractions effect of biofertilizer and vermicompost on gama-himachalene content and estragole content in essential oil were significant, as the lowest gama-himachalene content and estragole content in essential oil were obtained at treatment of 5 t/ha vermicompost and two times application of phosphatic biofertilizer.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدتقی درزی |
استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

محمدرضا حاج سیدهادی |
استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

فرهاد رجالی |
استادیار، بخش بیولوژی خاک، مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_4042_32ba7a38b0592eb3cb42a050d19ff371.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1551704.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات