این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۹، شماره ۱، صفحات ۱۱-۲۵

عنوان فارسی بررسی اثر دگرآسیبی Eucalyptus camaldulensis Dehnh. بر فعالیت آنزیمی ‌پراکسیداز و برخی شاخص‌های رشد گندم (Triticum aestivum L.)
چکیده فارسی مقاله پتانسیل آللوپاتیک Eucalyptus camaldulensis Dehnh. طی 14 تیمار در گلخانه مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور بر برخی شاخص‌های رشد و تغییرات کمّی و کیفی آنزیم ‌پراکسیداز گندم بررسی شد. تیمارها شامل تیمار شاهد، عصاره اتانولی برگ اکالیپتوس در سه سطح (3، 6 و 12 گرم در لیتر)، عصاره آبی برگ اکالیپتوس در سه سطح (5، 10 و 20 درصد)، برگ‌های تر اکالیپتوس در سه سطح (5، 10 و 15 گرم)، برگ‌های خشک آسیاب شده در سه سطح (5، 10 و 15 گرم) و نهال‌های یکساله اکالیپتوس بودند. شاخص‌های مورد بررسی شامل وزن تر و خشک بوته‌ها و سطح برگ بود. مقایسه اثر تیمارهای مختلف نشان داد که نهال‌های یکساله اکالیپتوس به دلیل ترشحات ریشه‌ای بیشترین اثر معنی‌دار را در کاهش شاخص‌های رشد در گندم داشت. با افزایش غلظت عصاره الکلی و آبی، وزن تر و خشک و سطح برگ گندم کاهش یافت، در صورتی که در تیمارهای برگ تر و نیز برگ خشک پودر شده، افزایش وزن تر و خشک و سطح برگ مشاهده شد. میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز گندم در تیمار ریشه‌ای به شدت افزایش پیدا کرد که در الگوی ایزوآنزیمی باند جدیدی در مقایسه با تیمار شاهد نشان داد. البته میزان فعالیت آنزیم در تیمار عصاره الکلی و آبی برگ‌های اکالیپتوس نیز افزایش پیدا کرد، اما باند ایزوآنزیمی‌جدیدی را نشان ندادند و در تیمار برگ تر و خشک اکالیپتوس، کمتر تحت تأثیر قرار گرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اکالیپتوس (Eucalyptus camaldulensis Dehnh.)، پراکسیداز، دگرآسیبی، گندم،

عنوان انگلیسی Allelopathic effect of Eucalyptus camaldulensis Dehnh. on activity of peroxidase enzyme and some growth parameters in wheat (Triticum aestivum L.)
چکیده انگلیسی مقاله In this study, allelophatic effects of Eucalyptus camaldulonsis Dehnh. were investigated on some growth parameters and quantitative and qualitative changes of peroxidase in wheat at greenhouse of research institute of forests and rangelands of Iran. Treatments included: control treatment, etanol extract of E. camaldulonsis leaf in three levels (3, 6, 12 g/lit), aqueous extract of E. camaldulonsis leaf in three levels (5%, 10%, 20%), fresh leaf of E. camaldulonsis in three levels (5, 10, 15 g), powderd dried leaves of E. camaldulonsis in three levels (5, 10, 15 g) and one-year seedlings of E. camaldulonsis. Wet and dry weight of the seedlings was measured as growth parameters. Comparison of different treatments showed that one-year seedlings of E. camaldulonsis had maximum significant effect in reducing wheat growth parameters due to root exudates. With increasing concentrations of ethanol and aqueous extracts, wet and dry weight and leaf surface area of wheat decreased while in treatments of fresh and powdered dried leaves, an increment was observed in dry weight and leaf area. Activity of peroxidase enzyme strongly increased in root treatment of E.camaldulonsis and showed new isoenzyme band compared to control treatment. Ethanol and aqueous extracts of Eucalyptus leaves increased peroxidase activity in wheat but no new isoenzyme band was observed and less affected in fresh and dry leaves of Eucalyptus.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محبوبه سخایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور، تهران

محمدحسن عصاره |
استاد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

آناهیتا شریعت |
کارشناس ارشد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

غلامرضا بخشی خانیکی |
استاد، دانشگاه پیام نور، تهران

محمد متینی‌زاده |
استادیار، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2874_755cecebf931e47f95b3fb4f6dd03718.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1551723.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات