این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۴، شماره ۱، صفحات ۱-۷
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف مکمل ویتامینی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی در سه هفته آخر دوره پرورش
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش اثر سطوح مختلف مکمل ویتامینی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای بر پایه گندم و سویا از سن 22 تا 42 روزگی روی بستر بررسی شد. این آزمایش با 400 قطعه پرنده به صورت طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار و 10 پرنده به ازای هر تکرار صورت گرفت. تیمارهای این آزمایش شامل سطوح مختلف مکمل ویتامینی و روزهای مختلف دسترسی به مکمل بوده است به صورتیکه، تیمار یک جیره فاقد مکمل ویتامینی، تیمارهای 2، 3 و 4 جیرههای حاوی 33/33% مکمل ویتامینی، تیمارهای 5، 6 و 7 جیرههای حاوی 66/66% مکمل ویتامینی و تیمارهای 8، 9 و 10 جیرههای حاوی 100% مکمل ویتامینی، که تیمارهای 2، 5 و 8 فقط از روزهای 22 تا 28، تیمارهای 3، 6 و 9 از روزهای 22 تا 35 و تیمارهای 4، 7 و 10 فقط از روزهای 22 تا 42 در دسترس پرنده ها قرار گرفت. در پایان دوره آزمایش وزن پرندهها در هر تکرار، میانگین خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. همچنین در پایان 42 روزگی از هر تکرار دو پرنده انتخاب و کشتار شد تا فراسنجههای مربوط به لاشه (بازده لاشه، درصد سینه، درصد ران، درصد قلب، درصد کبد، درصد چربی شکمی) اندازهگیری شود. نتایج نشان داد که بین تیمارها تفاوت معنیداری در میانگین افزایش وزن روزانه، میانگین خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی و همچنین خصوصیات لاشه وجود نداشت. بنابراین توصیه میشود که میتوان مکمل ویتامینی را از سه هفته آخر دوره پرورش (42-22 روزگی) از جیرهها حذف نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مکمل ویتامینی، جوجه گوشتی، عملکرد، خصوصیات لاشه،
عنوان انگلیسی
The Effect of Different Levels of Vitamin Premix within the Last Three Weeks of Rearing Period on Performance and Carcass Characteristics of Broiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله
The present experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of VitaminPremix(VP), fed during the last three weeks of a broiler rearing period (22-42 days), on its growthperformance and carcass characteristics. Four hundred 22 day old broilers received diets containingfour levels of supplementary VP (0, 33.33, 66.66 and 100%) each at a different weeks of finisherperiod. The diets were formulated as based on wheat and soybean meal, with the experimentconducted on floor pens of 10 treatments and 4 replicates in a completely randomized design. Thedietary treatments consisted of: T1 no VP supplement during 22 to 42 days of age; Treatments 2, 3and 4 containing 33.33% VP,. Treatments 5, 6 and 7 with 66.66% of VP supplement and finallytreatments 8, 9 and 10 containing 100% of VPsupplement. The treatmeants were so arranged that T 2,5 and 8 received only from 22 to 28; treatments 3, 6 and 9 only from 22 to 35, and treatments 4, 7 and10 only from 22 to 42 days of age. The results finally indicated that VP reduction and withdrawal at 22days of age did not impair the birds, performance during their last three weeks of rearing period (22 to42 days). Decrease in the level of VP did not significantly affect the carcass characteristics (carcassyield, percentages of breast, thigh, liver, heart as wellas abdominal fat).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مسعود برزگر |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
حسین مروج |
دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
محمود شیوازاد |
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_32126_840c0f50c9c0e61f076386ea00fa4446.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-1553233.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات