این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر جیرههای حاوی سطوح مختلف آستازانتین برشاخصهای تولید مثلی و رشد لارو ماهی طلایی (Carassius auratus)
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور تأثیر استفاده از رنگدانه آستازانتین در افزایش راندمان تولید لارو ماهی قرمز در چهار تیمار و سه تکرار در زمستان 1393 انجام پذیرفت. به این منظور 12 حوضچه فایبرگلاس 4 مترمکعبی آماده ودرهر حوضچه 50 عدد مولد ماده طلایی با وزن متوسط 19/2±21/47 گرم در آذرماه رهاسازی شدند. چهار نوع جیره غذایی حاوی مقادیر صفر، 50، 100 و 150 میلیگرم در کیلوگرم غذا آستازانتین تهیه و به مدت 3 ماه براساس 5 درصد زیتوده وزنیشان تغذیه شدند. در فروردین ماه سال 1394 مولدین ماده هر حوضچه با نرهایی که فقط از جیره شاهد تغذیه شده بودند؛ بصورت انفرادی تلقیح شده و کلیه خصوصیات زیستی مولدین مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله پرورش لارو، لاروهای تولید شده از هر تیمار در مخازن جداگانهای نگهداری شده و میزان تغییرات وزنی لاروها در قبل و بعد از جذب کیسه زرده و همچنین ضریب چاقی و درصد بازماندگی لاروهای هر تیمار مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خصوصیات ریختشناسی لاروها شامل طول نوتوکورد، ارتفاع بدن و مساحت کیسه زرده در قبل و بعد از جذب کیسه زرده تعیین و مقایسه شد. نتایج کلی این تحقیق نشان داد که آستازانتین با غلظت 150 میلیگرم در کیلوگرم جیره در بسیاری از شاخصهای مورد بررسی باعث بهبود خصوصیات تولیدمثلی مولدین، تخمها و همچنین لاروها شده است و تخمهای لقاحیافته و لاروهای حاصله از این تیمار درصدبازماندگی بیشتری داشته و باعث افزایش راندمان تولید میشوند. در نتیجه مقدار 150 میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین در جیره برای ماهیان گرمابی توصیه می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی طلایی، تکثیر، لارو، کارتنوئید، آستازانتین
عنوان انگلیسی
The effects of dietary astaxanthin on the physiological, growth and survival of gold fish larvae (Carassius auratus)
چکیده انگلیسی مقاله
The present research which aimed at identifying the effects of astaxanthin pigment in upgrading efficiency in producing goldfish larvae through 4 treatments and 3 replications was conducted in the winter of 2014. For this reason, a sum of 12,4m3fiber glass fish ponds were prepared where in each, 50 female goldfish breeders were introduced with an average body weight of 47.21±2.19g. Then, 4 diets containing zero level, 50, 100, and 150mg/k of astaxanthin were formulated and given to the fish for a period of three months based on 5% of their biomass. In late march of 2015, the female fish in each pond were individually fertilized with male fish that were only fed with the control diet. All the biological characteristics of female breeders were examined. In addition, at larval rearing stage, the larvae produced in each treatment were kept at separate tanks and larval variations in terms of yolk sac absorption, condition factor and larval survivability were checked across different treatments. Meanwhile, qualities such as larval morphology, notochord length, body depth, yolk sac surface area, both prior and after absorption were determined and contrasted. The results obtained in this research showed that the diets containing 150mg/k astaxanthin brought about a superior impact on the reproductive qualities of female goldfish breeders, the eggs as well as the larvae. The hatched eggs, the larvae produced in the treatment and the survivability rate were higher, creating better production efficiency. Therefore, it can be recommended that diets containing 150mg/k astaxanthin be used in warm water fish farming.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Goldfish, propagation, larvae, astaxanthin, carotenoid
نویسندگان مقاله
بابک تیزکار | Babak Tizkar
Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agriculture Research, Education and Extension Organization, Rasht, Iran, P.O. Box: 41635-3394
تحقیقات و آموزش کشاورزی
محمود بهمنی | Mahmoud Bahmani
تحقیقات و آموزش کشاورزی
همایون حسین زاده صافی | Mahmoud Hosseinzadeh safi
- Iranian Fisheries Science Research Institute, Tehran, Iran, P.O.Box:14155-6116
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران، ایران، صندوق پستی: 6116-14155
افشار ذوقی شلمانی | Afshar Zoghi shalmani
Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agriculture Research, Education and Extension Organization, Rasht, Iran, P.O. Box: 41635-3394
تحقیقات و آموزش کشاورزی
عسگر زحمتکش کومله | Asgar zahmatkesh Komle
Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agriculture Research, Education and Extension Organization, Rasht, Iran, P.O. Box: 41635-3394
تحقیقات و آموزش کشاورزی
حمید منصف کسمایی | Hamid Monsef Kasmaii
Agricultural Development and Training Organization, Agriculture Research, Education and Extension Organization, Rasht, Iran, P.O.Box: 14578-96681
موسسه آموزش وترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران، صندوق پستی :96681-14578
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-58-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات