این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بسپارش، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۳-۱۷

عنوان فارسی بررسی پلیمرهای مختلف مورد استفاده در فیلم های دهانی
چکیده فارسی مقاله دارورسانی به صورت خوراکی به دلیل پذیرش بالای بیمار از دیرباز مورد توجه داروسازان بوده‌است. از سوی دیگر دارورسانی مخاطی به دلیل جریان خون بالای مخاط دهان جایگزین شکل‌های سنتی شد. بنابراین فیلم‌های نازک دهانی به عنوان شکل دارویی جدید مطرح و وارد بازار شدند. مزیت اصلی این فیلم‌ها، در استفاده‌ی آن‌ها برای کودکان و سالمندان است که معمولا با مشکل بلع مواجه هستند و نمی‌توانند دارو را در مقادیر بالا استفاده کنند. فیلم‌های دهانی از پلیمر، نرم‌کننده، ماده‌ی فعال دارویی، شیرین‌کننده، طعم‌دهنده و افزودنی‌های لازم دیگر تشکیل شده‌اند که به روش‌های ریخته‌گری با حلال، اکستروژن گرماذوب و غلتکی ساخته می‌شوند. مهم‌ترین ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ فیلم پلیمر است. فیلم‌ها از پلیمرهای آب‌دوست طبیعی و مصنوعی ساخته می‌شوند. پلیمرهای آبدوست خواصی چون فروپاشی سریع، احساس خوب در دهان و خواص مکانیکی مناسب به فیلم می دهند. از معروفترین پلیمرهای طبیعی می‌توان به پلولان، نشاسته، پکتین و کیتوسان اشاره کرد. پلیمرهای مصنوعی شامل مشتقات سلولزی ، پلی وینیل الکل و پلی وینیل پیرولیدون هستند . با توجه به نوع فیلم مورد ساخت از نظر زمان رهایش و ماندگاری در دهان، از پلیمرها و ترکیب آنها در ساخت فیلم مورد نظر استفاده می شود بنابراین بررسی خواص پلیمرها برای ساخت فیلم‌های دهانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این مقاله سعی شده به بررسی خواص و موارد استفاده این پلیمرها برای انتخاب مناسب آن‌ها در فیلم‌های دهانی پرداخته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Exploring Different Polymers Used In Oral Films
چکیده انگلیسی مقاله Oral route is most preferred route by medical practitioners due to acceptability of patients. Due to high blood flow under the oral mucosa, convectional form were replaced by oromucosal drug delivery systems. So oral thin films introduced and marketed as a new dosage form. The advantages of oral thin films are the administration to pediatric and geriatric patient population where the difficulty of swallowing larger oral dosage forms is eliminated. Oral thin films includes polymer, plasticizer, active pharmaceutical ingredient, sweetener, flavoring agent and other necessary additives that are prepared by solvent casting, hot melt extrusion, and rolling. The first and the most essential ingredient is polymer that are synthetic and natural. The most famous natural polymers are pullulan, pectin, starch and chitosan, and synthetic polymers are cellulose derivative, PVA and PVP. Films are usually made of hydrophilic polymers which disintegrate rapidly in buccal cavity. The water-soluble polymers achieve rapid disintegration, good mouth feel and mechanical properties to the films. Depending on the type of film in terms of release behavior and persistence in the mouth, polymers and compounds of them are used in the making of the films. So evaluation of polymers properties for preparing oral films is very important. In this paper we discuss the properties and application of this polymers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریبا گنجی |


فاطمه رضایی |
دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

آرزو سروش نیا | soeoush nia
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://basparesh.ippi.ac.ir/article_1218_356.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات