این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۸۸، صفحات ۱۸-۲۶

عنوان فارسی مدل سازی کارایی فرآیند اولترافیلتراسیون در تصفیه شربت خام چغندر قند میکروفیلترشده به روش شبکه عصبی مصنوعی
چکیده فارسی مقاله فرآیند اولترافیلتراسیون به عنوان یکی از فرآیندهای غشایی مبتنی بر فشار می-تواند ‌به عنوان روشی نوین، جایگزین روش مرسوم در صنعت قند گردد. در این تحقیق کاهش سختی، افزایش درصد دفع ترکیبات غیرقندی و بهبود خلوص جریان تراوه طی تصفیه شربت خام چغندر با فرآیند اولترافیلتراسیون به روش شبکه عصبی مصنوعی مدل سازی شد. فرآیند اولترافیلتراسیون در سه درجه حرارت 30، 40 و 50 درجه سانتی گراد، سه فشار در عرض غشاء 1، 2 و 3 بار در هشت فاصله زمان مساوی از 1 تا 60 دقیقه انجام شد. بهترین مدل برای کاهش سختی با یک لایه پنهان ، تعداد 13 نورون، تابع انتقال تانژانت ، قانون یادگیری مومنتوم و درصد داده های 40 ، 35 و 25 به ترتیب برای آموزش، ارزیابی و آزمون بدست آمد. تغییرات درصد دفع ترکیبات غیرقندی با یک لایه پنهان، تعداد 15 نورون، تابع انتقال تانژانت، قانون یادگیری لونبرگ و اختصاص50، 5 و 45 درصد از داده ها برای آموزش، ارزیابی و آزمون مدل کمترین خطا و بیشترین ضریب همبستگی را طی مدل سازی داشت. بهبود خلوص جریان تراوه طی اولترافیلتراسیون نیز با یک لایه پنهان، تعداد 18 نورون، تابع انتقال سیگموئید، قانون یادگیری لونبرگ و  درصد داده های 60، 15 و 25 برای آموزش،  ارزیابی و آزمون بهترین شبکه را ایجاد نمود. همچنین بیشترین ضریب همبستگی بین داده های آزمایشگاهی و مقادیر های پیش بینی شده با مدل برای تغییرات سختی، درصد دفع ترکیبات غیرقندی و خلوص به ترتیب 892/0 ، 985/0 و 985/0 بدست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Modeling the Efficiency of Ultrafiltration Process in Purification of Microfiltered Raw Sugar Beet juice by Artificial Neural Network
چکیده انگلیسی مقاله The ultrafiltration process as one of the membrane processes based on pressure can replace with the conventional method of liming-carbonation as a new method in sugar industry. In this research, reduction of hardness, increasing the non-sugar rejection components and improving the purity of permeate flow were modeled during the treatment of raw beet syrup with ultrafiltration by artificial neural network. The ultrafiltration process was carried out at three temperatures of 30, 40 and 50 ° C, three pressures in the membrane 1, 2 and 3 times in eight intervals of equal time of 1 to 60 minutes. The best model for reduction of hardness was obtained with a hidden layer, the number of 13 neurons, the tangent transfer function, the momentum learning law, and the percentage of data 40, 35, and 25 for training, evaluation, and test, respectively. The variation of non-sugar rejection compounds with a hidden layer, 15 neurons, tangent transfer function, Levenberg learning law, and assigning 50, 5 and 45 percent of the data to training, evaluating and testing with the least error and the highest correlation coefficient during modeling. Improvement of the purity of permeate flow during ultrafiltration with a hidden layer, 18 neurons, sigmoid transfer function, Levenberg learning law and data percentages 60, 15 and 25 for training, evaluation, and testing created the best network. Also, the highest correlation coefficient between laboratory data and predicted values with the model was obtained for hardness variation, non-sugar rejection compounds and purity, 0.892, 0.985 and 0.985 respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله تینا شایان | Tina Shayan
Department of Food Science and Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.

وحید حکیم زاده | vahid hakimzadeh
Department of Food Science and Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.

مصطفی شهیدی نوقابی | mostafa shahidi noghabi
Department of Food Chemistry, Research Institute of Food Science and Technology, Mashhad, Iran
گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، پارک علم و فناوری خراسان رضوی، مشهد، ایران.


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-18758-7&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات