این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۸، صفحات ۲۷-۳۶
عنوان فارسی
استفاده از پرمیت وعصاره ی سنبل الطیب جهت غنی سازی آب پرتقال و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی محصول
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق برای اولین بار جایگزینی عصاره سنبل الطیب با مواد نگهدارنده ی شیمیایی در آب پرتقال بررسی شده است. همچنین از پرمیت به عنوان منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین ها در آب پرتقال استفاده شده است. در این مطالعه ی تجربی – آزمایشگاهی ابتدا تحقیقاتی در مورد اثرات آنتی اکسیدانی عصاره ی سنبل الطیب صورت گرفت و ترکیبات آن مشخص شد. سپس تأثیر افزودن عصاره ی سنبل الطیب در سه سطح 13/0- 63/0- 25/1 میلی لیتری و پودر پرمیت 5/0-1 - 5/1 گرمی بر ویژگی های شیمیایی در آب پرتقال در طول مدت نگهداری در سه بازه ی زمانی 1-14-30 روزه مورد بررسی قرار گرفت. آزمون های انجام گرفته روی نمونه های اماده شده شامل: اندیس فرمالین، اسیدیته، ویتامین c ، pH و خاصیت آنتی اکسیدانی بوده که نتایج بدست آمده توسط نرم افزار دیزاین اکسپرت 7 آنالیز و در نمودار مشخص شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که در سطوح بالای پرمیت و عصاره در طی دوره زمانی 1- 14-30 روزه، میزان pH افزایش یافت. همچنین کاهش اسیدیته با افزایش پرمیت هم احتمالا بدلیل اسیدیته پایین پرمیت نسبت به عصاره و نمونه آب پرتغال شاهد میباشد. با افزودن سطوح تکی پرمیت و عصاره، میزان ویتامین C افزایش و با افزایش طی دوره ی نگهداری کاهش یافت. همچنین میزان تأثیر افزودن عصاره سنبل الطیب نسبت به پرمیت در کاهش ویتامین در طی دوره زمانی بیشتر بود. با افزودن میزان پرمیت و عصاره سنبل الطیب، میزان اندیس فرمالین در طی دوره نگهداری افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب پرتقال، پرمیت، سنبل الطیب، خواص فیزیکوشیمیایی
عنوان انگلیسی
Using whey powder and valerian extracts in orange juice and study the physicochemical properties of the product
چکیده انگلیسی مقاله
In thisresearch, for the first time, the replacement of valerian extract with chemical preservatives in orange juice has been investigated. Whey Permeate Powder is also used as a source of minerals and vitamins in orange juice. In this experimental study, an antioxidant effect of valerian extract was determined and its compounds were determined. Then, the effect of juice extract on three levels of 1.25, 0.63 and 0.13 ml and 1.5, 1 and 0.5 percent of whey permeate powder on the chemical properties of orange juice during the storage period in three intervals. The period of 1, 14 and 30 days was studied. The tests performed on prepared samples including: formalin index, acidity, vitamin C, pH and antioxidant properties, and the results obtained by Expert design-7 software are analyzed and shown in the diagram. The results indicated that the pH increased at high levels of whey permeate powder and extract during the period of 1, 14 and 30 days. Also, the decreasing in acidity with increasing whey permeate powder percent is probably due to the low acidity of whey permeate powder to the extract and the sample of orange juice's control (is a witness). By adding single levels of whey permeate powder and extract, the vitamin C increased and then decreased with increase of during maintenance. Also, the effect of valerian extract was greater than whey permeate powder in vitamin reduction over a period of time.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
درنا سلیمانیان | dorna soleymanian
Faculty of Agriculture, Afagh University, Urmia, Iran
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه
رسول پیرمحمدی | rasul pirmohamadi
Faculty of Agriculture, Afagh University, Urmia, Iran
استاد گروه تغذیه دامی، دانشگاه ارومیه
| sajad pirsa
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, P. O. Box 57561-51818, Urmia, Iran
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
لاله پیاهو | laleh peyahu
Department of Animal Nutrition, University of Tabriz
4- مربی گروه علوم تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-26880-9&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات