این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۲۹-۴۰

عنوان فارسی اثرات نسبت های مختلف رقیق سازی و غلظت های مختلف دی متیل سولفوکساید، متانول و اتیلن گلیکول روی پارامترهای حرکتی اسپرم های انجمادزدایی شده فیل ماهی (Huso huso)
چکیده فارسی مقاله انجماد اسپرم به عنوان روشی موثر در جلوگیری از انقراض نسل گونه های در معرض خطر می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر حفاظتی مواد محافظ سرمایی در غلظت های مختلف و تاثیر نسبت های مختلف رقیق سازی روی درصد و زمان تحرک اسپرم ها پس از انجمادزدایی بود. برای این کار از دی متیل سولفوکساید، متانول و اتیلن گلیکول به عنوان مواد محافظ سرمایی استفاده گردید که هر کدام درغلظت های 5، 10 و 20 درصد به رقیق کننده (30 میلی مول تریس، 23/4میلی مول ساکارز، 0/25میلی مول کلرید پتاسیم) اضافه شدند. سپس رقیق کننده با نسبت های 0/5: 1، 1 : 1 و 2 : 1 با اسپرم مخلوط شده و سپس اسپرم منجمد شد. در این تحقیق از اسپرم 3 مولد نر فیل ماهی استفاده شد. اسپرم های منجمد شده بعد از 15 و 30 روز از حالت انجماد خارج شدند. آزمایش انجام شده نشان داد که بالاترین طول دوره تحرک و درصد تحرک اسپرم های انجمادزدایی شده بعد از 15 و 30 روز انجماد، در اسپرمی که دارای دی متیل سولفوکساید 10 درصد و نسبت رقیق سازی 1 : 1 بود مشاهده شد (بترتیب ثانیه 20/42± 230/32 و درصد 2/60±23/41; ثانیه 18/10± 218/20 و درصد 1/90±20/12). همچنین کمترین طول دوره تحرک و درصد تحرک اسپرمهای انجمادزدایی شده بعد از 15 و 30 روز انجماد، در اسپرمی که دارای اتیلن گلیکول 20 درصد و نسبت رقیق سازی 2 : 1 بود مشاهده شد (بترتیب ثانیه 18/40± 92/24 و درصد 1/30±9/20; ثانیه 19/80± 65/37 و درصد 1/00±7/00).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی صادقی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد رضا ایمانپور | mohammad reza
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

وحید تقی زاده |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://japu.gau.ac.ir/article_3128_d217cffe813a42e83ac5acd39c2798f3.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات