این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۵۳-۷۰
عنوان فارسی
اثر تزریق عضلانی ویتامین E بر ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان در طول نگهداری در یخچال (۱± ۴ درجه سانتیگراد)
چکیده فارسی مقاله
یکی از مهمترین مشکلات ماهیان، کوتاه بودن مدت زمان ماندگاری به دلیل وجود اسیدهای چرب غیراشباع بالا میباشد. لذا با کمک ترکیبات آنتی اکسیدان می توان مدت ماندگاری ماهی را افزایش داد.هدف از پژوهش حاضر تأثیر ویتامین E به عنوانآنتی-اکسیدان طبیعی بر افزایش ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان نگهداری شده در دمای یخچال(1 ± 4 درجه سانتیگراد) بود.تیمارها شامل تیمار 1 (شاهد)، تیمار 2 (تزریق عضلانی 1/0% ویتامین E) و تیمار 3 (تزریق عضلانی 3/0%ویتامین E بودند؛ پس از گذشت 48 ساعت از زمان تزریق ماهیان صید شده، سپس فیله و در دمای یخچال نگهداری شدند. در یک دوره 16 روزه آزمونهای شیمیایی (TVN-B، FFA، TBA و PV)، میکروبی (TVC) و آنالیز حسی انجام پذیرفت.اکسیداسیون چربی در هر سه تیمار با گذشت زمان تفاوت معنیداری (05/0˂P) را نشان داد. مقدار FFA هم در همه تیمارها افزایش یافته اما میزان آن در تیمار 3 کمتر بوده و بین تیمارها تفاوت معنیداری (05/0 ˂P) وجود داشت. میزان TVC و TVN-B در همه تیمارها تفاوت معنیداری (05/0 ˂P) را نشان دادو بین تیمارهای مختلف در میزان بار باکتریایی کل تفاوت معنیداری دیده نشد؛ همچنین از نظر آنالیز حسی، شاخصهای بو، رنگ و بافت نتایج تیمار 3 نسبت به دو تیمار دیگر قابل قبولتر بود.با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش تزریق عضلانی ویتامین E به عنوان یک نگهدارنده طبیعی، میتواند جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان استفاده گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید مهدی اجاق | seyed mehdi
دانشیاز
سوری سوری |
دانشجو
معظمه کردجزی |
استادیار
حجت میرصادقی |
دانشجوی دکتری
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_3130_bc3a3c5d8d3f83bcb2cc3780067c32f1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات