این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۴، شماره ۳، صفحات ۱۹-۲۷
عنوان فارسی
اثرخشک کردن در شرایط هوای آزاد و محفظه پلاستیکی روی ارزش غذایی دو گونه ماهی Sphyraena jello وSphyraena forsteri
چکیده فارسی مقاله
خشک کردن یکی از روش های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی می باشد. این فرایند با گرفتن آب موجود در ماده غذایی باعث افزایش ماندگاری و قابلیت مصرف آنها می شود. این تحقیق دارای دو تیمار بود که شامل Sphyraena jello وSphyraena forsteri می باشد. دو گونه ماهی که به ترتیب در هوای آزاد ودر محفظه پلاستیکی قرار داده شده بودند، 60سانتیمتر با زمین فاصله داشت. ماهی ها در هوای آزاد به مدت 5روز خشک و پودر شدند و دسته دوم هم به مدت 8روز خشک و پودر شده و بسته بندی گردید. نمونه ها برای آنالیز پروتئین، چربی، خاکستر،رطوبت،کربوهیدرات و انرژی به روش های استاندارد AOAC به آزمایشگاه منتقل شدند. نتایج نشان داد که میزان چربی گونه ماهی Sphyraena jello خشک شده در هوای آزاد و در محفظه پلاستیک به ترتیب 02/0+ 98/5و22/0+ 72/5 درصد، میزان پروتئین به ترتیب31/0+ 31/58 و 04/0+03/61 درصد، میزان خاکستر به ترتیب35/0+ 35/14 و01/0+ 01/15 درصد وارزش انرژی به ترتیب برابر با 59/385و 46/398 کیلو کالری بود. نتایج نشان داد که در ماهی Sphyraena forsteri میزان چربی در هوای آزاد و در محفظه پلاستیک به ترتیب32/0±3 و32/0±4 درصد، میزان پروتئین به ترتیب24/0±9/61و 24/0±16/61 درصد،و میزان خاکستر به ترتیب 0015/0±8/20و0015/0±85/24 درصد،و ارزش انرژی به ترتیب برابر با 50/377و 84/382 کیلوکالری بود. می توان نتیجه گرفت که هوای آزاد به صورت سریع تر ماهی را خشک می کند ولی در روش پلاستیک، مواد مغذی ماهی که شامل چربی، خاکستر، رطوبت و پروتِئین است، بهتر حفظ می شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی آبرومند |
استادیار گروه شیلات
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_2988_756f0d6ff01ab35b679caadb44f16416.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات