این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۲۷-۳۶

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره خیاردریایی گونه Holothuria leucospilota بر کیفیت شیمیایی فیله‌ قزل‌آلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال (۱±۴ درجه سانتیگراد)
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش اثر عصاره حاصل از خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota بر کیفیت شیمیایی فیله‎های ماهی قزل‎آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. عصاره خیار دریایی با استفاده از حلال متانول استخراج و با غلظت‎های مختلف (0 (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد) تهیه گردید. فیله‎های ماهی قزل‎آلای پس از غوطه‎ور شدن در عصاره، در خلاء بسته‎بندی شدند. هر 4 روز یکبار آزمایشات شیمیایی شامل مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) ، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و pH بر روی نمونه‎ها انجام شد. نتایج نشان داد در نمونه‎های تیمار شده با عصاره خیار دریایی، میزان TVB-N در تمام مدت نگهداری (16 روز) از حد قابل قبول بیشتر نشد میزان TBA در همه تیمارها، از روز 12 به بعد از حد قابل قبول تجاوز کرد اما همواره میزان این شاخص در نمونه شاهد بیش از نمونه‎های تیمار شده با عصاره بود. میزان pH دارای نوساناتی در طی مدت نگهداری بود، اما همواره pH نمونه‎های شاهد بیش از نمونه‎های تیمار شده با عصاره خیار دریایی بود (05/0>p). نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره جدا شده از این گونه خیار دریایی می‎تواند در کوتاه مدت کیفیت شیمیایی ماهی را حفظ نماید. .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حنانه رضاییان |
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سید ولی حسینی | seyed vali
استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

عباسعلی مطلبی مغانجوقی | motallebi moghanjooghi
موسسه تحقیقات شیلاتی
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات شیلات ایران (Iranian fisheries research organization)

علیرضا میرواقفی |
دانشیار گروه شیلات دانکشده منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://japu.gau.ac.ir/article_2488_e8b9a4b88d86042455032467c1cf14b4.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات