این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۵۵-۶۶

عنوان فارسی بررسی تاثیر عصاره آویشن (Zataria multiflora) بر کیفیت میکروبی و شیمیایی سوریمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در زمان نگهداری در یخچال (دمای ۱±۴ درجه سانتیگراد)
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش کیفیت میکروبی سوریمی تولید شده از ماهی کپور معمولی تحت تاثیر غلظت‎های مختلف عصاره آویشن (0، 2 و 4 درصد) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‎ها به مدت 15 روز در یخچال نگهداری شد و هر سه روز یکبار آزمون‎های میکروبی شامل سنجش بار باکتریایی کل، باکتری‏های انتروباکتریاسه و سودوموناس و همچنین مجموع بازهای نیتروژنی فرار بر روی نمونه‎ها انجام شد. نتایج نشان داد که میزان بار باکتریایی کل در هیچکدام از تیمارها تا پایان دوره نگهداری از حد مجاز تجاوز نکرد بگونه‎ای که بیشترین مقدار بار باکتریایی کل در نمونه‎های شاهد 11/5 و در نمونه‎های تیمار شده با عصاره 2 درصد آویشن 03/5 log cfu در گرم بود. میزان باکتری‏های انتروباکتریاسه نیز در بین تیمارها تا پایان دوره نگهداری اختلاف معنی‏داری را نشان نداد بجز روز 9 که میزان این باکتری‏ها در نمونه شاهد بطور معنی‎داری بیش از نمونه‏های تیمار شده با عصاره بود. میزان باکتری‏های سودوموناس بین تیمارهای مختلف تا پایان دوره نگهداری بجز روز 1 و 6 اختلاف معنی‏داری نشان نداد که در این دو زمان میزان این باکتری در نمونه‎های شاهد بطور معنی‏داری بیش از تیمار 4 درصد بود اما با نمونه‏های تیمار شده با عصاره 2 درصد آویشن اختلاف معنی‏داری نداشت. مجموع بازهای نیتروژنی فرار در نمونه‎های تیمارشده با عصاره بجز روز اول تا پایان دوره نگهداری نسبت به نمونه شاهد کمتر بود. براساس یافته‎های این پژوهش می‏توان اظهار داشت که عصاره آویشن می‎تواند جهت حفظ سوریمی از فساد باکتریایی در طول دوره نگهداری در یخچال مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهنام فرجامی |
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سید ولی حسینی | seyed vali
استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://japu.gau.ac.ir/article_2469_0576ddb2f9cee2c180b951dfdc19a8f9.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات