این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۲۸-۱۳۶

عنوان فارسی اثر مکمل‌های گیاهی زیره‌ سیاه (Carum carvi) و شنبلیله (Trigonella foenum graecum) بر فعالیّت ضدباکتریایی و پروتئین محلول موکوس در بچه‌ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه اثرات مکمل¬های گیاهی زیره ¬سیاه و شنبلیله بر پروتئین محلول و فعالیّت ضدباکتریایی موکوس در بچه¬ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) بررسی شد. ماهیان با میانگین وزنی 057/0±457/2 گرم به ¬طور تصادفی در 7 تیمار (یک گروه شاهد و جیره¬های حاوی زیره ¬سیاه و شنبلیله هریک با سه سطح 5/0، 1 و 5/1 درصد) با 3 تکرار و 15 عدد ماهی در هر تکرار توزیع شدند. بعد از 8 هفته تغذیه، پروتئین و فعالیّت ضدباکتریایی موکوس اپیدرم در برابر دو باکتری گرم منفی (Escherichia coli و Serratia marcescens) اندازه¬گیری شد. نتایج نشان داد که سطوح پروتئین موکوس در ماهیان تغذیه شده با جیره¬های حاوی 1 % مکمل¬های گیاهی در مقایسه با گروه شاهد و سایر تیمارها افزایش معنی¬داری داشت (05/0>p). علاوه¬ براین، در میزان فعالیّت ضدباکتریایی موکوس در ماهیان تغذیه شده با زیره ¬سیاه و شنبلیله در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی¬داری وجود داشت (05/0>p). بیشترین فعالیّت ضدباکتریایی موکوس در ماهیان تغذیه شده با زیره ¬سیاه 1% و شنبلیله 1% مشاهده شد. این نتایج نشان داد که زیره ¬سیاه و شنبلیله می¬تواند به¬ طور مؤثری بر میزان پروتئین و فعالیّت ضدباکتریایی موکوس پوست بچه¬ماهی کپور معمولی اثر گذار باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوست، زیره سیاه، شنبلیله، کپور، موکوس

عنوان انگلیسی Effect of herbal supplements of caraway (Carum carvi) and fenugreek (Trigonella foenum graecum) on antibacterial activity and soluble protein of mucus in Cyprinus carpio fingerlings
چکیده انگلیسی مقاله In this study, we investigated the effects of herbal supplements of Carum carvi and Trigonella foenum graecum on soluble protein and antibacterial activity of mucus in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. Fish with a mean weight of 2.457±0.057 g were divided randomly into 7 treatments (one control group and the experimental groups treated with diets that contained different percents of caraway and fenugreek (0.5, 1 and 1.5%) with 3 replicates and a density of 15 fish per replicate. After 8 weeks feeding, the epidermal mucus protein level and antimicrobial activity against two gram-negative bacteria (Escherichia coli and Seratia marcescens) were measured. Results showed that protein levels of mucus significantly increased in fish fed diets that contained 1% herbal supplements compared to the control and other treatments (P>0.05). In addition, we observed significant differences in antibacterial activity of mucus in fish fed with caraway and fenugreek compared with the control group (p< 0.05). The highest antibacterial activity of mucus was observed in fish fed 1% caraway and 1% fenugreek. These results revealed that caraway and fenugreek beneficially affected the protein level and antibacterial activity of skin mucus of common carp fingerling.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا روحی |


محمدرضا ایمان پور | mohammad reza


عبدالمجید حاجی مرادلو |


محبوبه سلمانیان قهدریجانی | salmanian ghahderijani



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-239-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات