این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۱۲۴-۱۳۸

عنوان فارسی تغییرات بافت شناسی دستگاه گوارش و ترکیب اسیدهای چرب ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در اثر تغذیه با سطوح مختلف اسیدهای چرب ضروری EPA وDHA و ویتامین E جیره
چکیده فارسی مقاله در این بررسی اثر ترکیبی مقادیر مختلف اسیدهای چرب ضروری n-3 HUFA و آلفا-توکوفرول جیره بر تغییرات بافتی روده و زوائد پیلوریک ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) با میانگین وزن اولیه 25 ± 600 (میلی¬گرم) پس از 10 هفته بررسی شد. شش جیره حاوی سه نسبت اسیدهای چرب n-3 DHA به EPA به ترتیب 1 به 5/0 (پایین)، 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) در 100 گرم جیره و هر یک از این مقادیر با یکی از سطوح 300 (پایین) و 1000 (بالا) میلی‌گرم ویتامین E در کیلوگرم جیره تهیه شد. نتایج این مطالعه نشان داد افزایش ویتامین E جیره موجب افزایش اسیدهای چرب بلند زنجیره به ویژه در سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA در چربی¬های قطبی می‌گردد. بررسی بافت شناسی روده ابتدایی و زوائد پیلوریک نشان داد در سطح پایین اسیدهای چرب n-3 HUFA میانگین طول انتروسیت¬ها در این دو بخش تفاوت معنی¬داری ندارد اما در تیمارهای تغذیه شده با سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA ارتفاع انتروسیت ها بیشتر بود )05/0<(P. در مجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد افزایش همزمان اسیدهای چرب n-3 HUFA و ویتامین جیره موجب افزایش اسیدهای چرب بلند زنجیره به ویژه در سطوح متوسط و بالای اسیدهای چرب HUFA می‌گردد که این اسیدهای چرب تأثیرات مفیدی در افزایش رشد و سلامتی این ماهی ایفا می¬نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دریای خزر، زوائد پیلوریک، ماهی آزاد، ویتامین E

عنوان انگلیسی Histological and fatty acids changes in Caspian salmon (SalmotruttacaspiusKessler, 1877) fed diets with different levels of vitamins E and highly unsaturated fatty acids (HUFA)
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the combined effect of different levels of dietary n-3 HUFAs with α-Tocopherol on changes in the structure of intestine and pyloric caeca and fatty acids profile of Caspian salmon, Salmotrutta caspius, fry (initial weight of 600 ± 25 mg for 10 weeks) were investigated. Six experimental diets containing three different dietary levels of n-3 HUFAs (Low: 1 + 0.5, DHA+ EPA, Medium: 2 + 1, DHA + EPA, High: 4 + 2, DHA + EPA g/100g diet) with two different levels of α-Tocopherol (Low: 300 and High: 1000 mg/kg diet) were prepared and named: LL, LH, ML, MH, HL, HH (HUFA/α-Tocopherol), respectively. The results showed that increase in dietary vitamin E increased HUFA levels in polar lipids, particularly when dietary HUFA were higher. Histological analysis showed the mean length of enterocytes had not significant difference in anterior intestine and pyloric caeca segments. However, in fish fed moderate and high HUFA diets enterocytes were slightly higher. Feeding Caspian salmon fry with moderate and high levels of omega 3 HUFA increased the villi area of mucus layer in anterior intestinal. The results of this study showed a concomitant increase in dietary omega 3 HUFA and vitamin E increased long chain fatty acids, especially in moderate and high levels of HUFA fatty acids, which these fatty acids have beneficial effects on the growth and health of fish.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم ستوده | ebrahim sotoudeh


عبدالمحمد عابدیان کناری | abdolmohammad abedian kenari


صابر خدابنده | saber khodabandeh


امین اوجی فرد | amin oujifard



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-109-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات