این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۵۰-۴۴

عنوان فارسی اثر مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر شاخص‌های ایمنی کمپلمان و لیزوزیم ماهی بنی انگشت قدMesopotamichthys sharpeyi (Gunther, ۱۸۷۴)
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق اثر سطوح مختلف مکمل تغذیه‌ای اسپیرولینا بر برخی از فاکتورهای ایمنی ماهی بنی انگشت قدMesopotamichthys sharpeyi به مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. پودر جلبک اسپیرولینا در سطوح 0، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد به جیره غذایی پایه افزوده شد. غذادهی ماهیان آزمایشی طی دوره آزمایش در حد سیری و 2 بار در روز انجام گردید. نتایج آزمایش نشان داد که میزان کمپلمان های C3 و C4 و لیزوزیم در ماهیان بنی که با جیره غذایی حاوی 10 درصد اسپیرولینا تغذیه شده بودند نسبت به گروه کنترل از میزان بالاتری برخودار بودند. میزان C3 و C4 و فعالیت لیزوزیم در تیمار 10% بیشتر از سایر تیمارها بود، و اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان داد (05/0P<). براساس نتایج این تحقیق، مکمل تغذیه ای اسپیرولینا در سطح 10 درصد باعث افزایش شاخص های ایمنی کمپلمان ها و لیزوزیم در ماهی بنی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کمپلمان، لیزوزیم، Spirulina platensis

عنوان انگلیسی Effect of dietary supplement of Spirulina platensis on immune indices complement and lysozyme of benny fish Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874)
چکیده انگلیسی مقاله Effects of different levels of spirulina dietary supplementation on some immune parameters of Benny Mesopotamichthys sharpeyi fingerlings were investigated in an 8 weeks experimental period. Dried and powdered spirulina algae in five levels of 0, 2.5, 5.0, 7.5 and 10.0 % was added to the experimental diet .Experimental fish were fed to satiation twice daily. Results indicated that the amount of complements C3, C4 and lysozyme were higher in benny fish receiving diet with 10% spirulina compared to fish being fed diet with 0% of spirulina. Amount of C3, C4 and lysozyme activity in 10% treatment were higher and showed a significant difference (P< 0.05) with control treatment. The results revealed that spirulina supplementation at 10% level leads to increase indices complements and lysozyme of benny fish.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Benny fish, Complement, lysozyme, Spirulina platensis

نویسندگان مقاله رضا سلیقه زاده | reza saligheh zadeh


وحید یاوری | vahid yavari


سید محمد موسوی | seyed mohammad mousavi


محمد ذاکری | mohammad zakeri



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-91&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات