این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۶۸-۶۲

عنوان فارسی اثرات ضدباکتریایی عصاره گونه‌هایی از جنس علف بید در ایران
چکیده فارسی مقاله علیرغم کشف و تولید تعداد زیادی از آنتی‌بیوتیک ها، همچنان مشکلات عمده‌ای در درمان عفونت‌های میکروبی به دلیل مقاوم شدن سویه‌های باکتری به داروهای ساختگی، وجود دارد. بنابراین شناخت و معرفی منابع دارویی جایگزین از قبیل ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان از اهمیت بیشتری برخوردار می‌باشد. از آنجا که کشور ایران دارای اقلیم متنوعی بوده و غنی از گیاهان مختلف می باشد، تصمیم گرفته شد تا از میان این منبع عظیم طبیعی به بررسی اثرات ضدباکتریایی گیاه علف بید پرداخته شود. این جنس در ایران شامل 18 گونه می باشد که در تحقیق حاضر عصاره الکلی 9 گونه از نظر فعالیت ضدباکتریایی مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از جمع آوری و شناسایی گونه‌ها، بخش‌های هوایی گیاه خشک و عصاره‌گیری گردیده و تست حساسیت باکتری به عصاره و تعیین کمترین غلظت بازدارندۀ رشد (MIC) انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که به جز یک گونه، عصاره بخش‌های هوایی گونه‌های مطالعه شده دارای فعالیت ضدمیکروبی قابل مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های رایج بر روی طیف وسیعی از باکتری‌های گرم مثبت و منفی می باشند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که باکتری‌های گرم مثبت نسبت به باکتری‌های گرم منفی در برابر عصاره علف بید حساس‌تر هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ضدباکتری، طب سنتی، عصاره الکلی، علف بید

عنوان انگلیسی Antibacterial activity of some Epilobium L. species aerial parts extract
چکیده انگلیسی مقاله The emergence of new pathogens and the increase in the number of multidrug-resistant strains in well-established pathogens during the past decade represent a growing public health concern globally. Therefore, it is important to introduce and replace new sources of drug such as medicinal plants with antimicrobial properties. The aim of the present sturdy was to evaluate the antibacterial effects of areal parts extract of Epilobium species collected from Iran. The results revealed that extract of all species studied, except (E. roseum subsp. subsessile) could inhibit the growth of bacteria. Based on our results, gram positive test bacteria showed the most susceptibility to the extracts compared to gram negative ones. None of the extracts could affect the growth of Pseudomonas aeruginosa and Enterococcus faecalis. We found that the willow herb extract inhibited the growth of bacteria in culture more effectively than related common antibiotics. Given that aerial parts of plant extract was utilized for this study, further investigation is recommended to determine which specific part of the plant (i.e., leaves, stem, and flowers) possess the antibacterial properties.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا شیخ اکبری مهر | reza sheikh akbari mehr


پرویز ملک زاده | parviz malekzadeh



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-93&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات