این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
بوم شناسی آبزیان
، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۴۰-۳۳
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضد باکتریایی برخی از اسانسهای گیاهان بومی کشور علیه باکتری Streptococcus iniae در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
باکتری Streptococcus iniae مهمترین عامل عفونی ایجاد کننده خسارات اقتصادی در مزراع پرورشی کشور است. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی اسانسهای گیاهی زولنگ (Eryngium campestre)، اناریجه (Pimpinella affinis)، آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss)، زیره سیاه (Bunium persicum) و سیر (Allium sativum) بر باکتری زئونوز استرپتوکوکوس اینیایی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین قدرت ضد باکتریایی اسانسها از روشهای استاندارد انتشار در دیسک، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) استفاده گردید و استرپتومایسین به عنوان استاندارد به کار گرفته شد. حداقل غلظت غلظت کشندگی اسانسهای زولنگ، اناریجه، آویشن شیرازی، زیره سیاه و سیر بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی به ترتیب 1، 1<، 25/0، 12/0 و 5/0 میکروگرم بر میلیلیتر و مقادیر حداقل بازدارندگی برای اسانسهای مذکور به ترتیب 5/0، 5/0، 06/0، 06/0 و 12/0 میکروگرم بر میلیلیتر و قطر هاله رشد به ترتیب 7/0± 5/18، 4/0± 17، 3/1± 8/32، 1/1±8/22، 7/1±3/27 میلیمتر تعیین شد. در این بررسی اسانسهای زیره سیاه، آویشن شیرازی و سیر اثرات ضد باکتریایی مناسبی علیه S. iniae از خود نشان دادند. بنابراین اسانسهای مذکور پس از انجام مطالعات تکمیلی میتوانند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیکهای تجاری رایج برای درمان عفونتهای ناشی از این باکتری باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اثرات ضدباکتری، اسانسهای گیاهی، Streptococcus iniae
عنوان انگلیسی
Evaluation of antibacterial effect of some of the endemic herbal essential oils on Streptococcus iniae in invitro
چکیده انگلیسی مقاله
Streptococcus iniae is the most causative agent of economic losses in fish farms in Iran. In this study, antibacterial effects of the essential oils of Eryngium campestre, Pimpinella affinis, Zataria multiflora Boiss, Bunium persicum and Allium sativum on S. iniae, the causative agent of zoonotic disease was investigated. The disc diffusion method, Minimum Bacteriocidal Concentration (MBC) and determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of the essential oils against S. iniae were employed to determination of antibacterial effects of essential oils and streptomycin were used as standard. The MBC of essential of E. campestre, P. affinis, Z. multiflora, B. persicum and A. sativum were 1, >1, 0.25, 0.12 and 0.5 (μg/ml), respectively, MIC of these essential was 0.5, 0.5, 0.06, 0.06 and 0.12 (μg/ml) respectively, and diameter of zone of inhibition were 27.3±1.7, 22.8± 1.1, 32.8 ± 1.3, 17 ± 0.4 and 18.5 ± 0.7 (mm) were, respectively, against S. iniae. Results of the present study demonstrated that the essential oils of B. persicum Z. multiflora and A. sativum were appropriate antifungal agents against S. iniae. As a result of this study using these herbal essential oils were suitable alternative than common antibiotics to treatment infections caused by S. iniae, the causative agent of zoonotic disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا صفری | reza safari
میلاد عادل | milad adel
هادی منجی | hadi monji
حسین ریاحی چلیچه | hossein riyahi cholicheh
امین نعمت الهی | amin nematolahi
نشانی اینترنتی
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-75&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات