این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۵۲-۴۱

عنوان فارسی ارزیابی پیش‌بالینی استفاده از عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis L) بر فعالیت برخی از آنزیم‌های هپاتوپانکراسی ماهی کپور (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه تأثیر تجویز عصاره گل ختمی (.Althaea officinalis L) در غلظت صفر (کنترل)، 5/2 ، 5 و 10 گرم بر فعالیت برخی از آنزیم‌های هپاتوپانکراسی ماهی کپور (Cyprinus carpio) نظیر آلفا آمیلاز، لیپاز و تریپسین در طی 60 روز بررسی شده است. تغذیه ماهی‌ها با جیره غذایی حاوی عصاره گل ختمی تأثیری بر شاخص سیری و نیز شاخص کبدی ماهی‌های کپور نداشت. سطح آنزیم آمیلاز و لیپاز در ماهی‌های تحت تیمار 10 گرم عصاره گل ختمی به‌طور معنی‌داری (05/0P<) کاهش یافت. اگرچه در روز 30، سطح آنزیم آمیلاز در ماهی‌های تحت تیمار 5 گرم عصاره به طور معنی‌داری (05/0P<) افزایش یافت اما سطح آنزیم تریپسین به طور معنی‌داری کاهش یافت. تجویز عصاره گل ختمی سبب کاهش معنی‌دار (05/0P<) سطح آنزیم لیپاز پانکراسی در روز 30 آزمایش گردید. اگرچه تغییر معنی‌داری در سطح آنزیم تریپسین پانکراسی در روز 60 مشاهده نگردید، اما سطح آنزیم آمیلاز پانکراسی در ماهی‌هایی که با 5/2 گرم عصاره گل ختمی تغذیه شدند به‌طور معنی‌داری (05/0P<) بیشتر از ماهی‌های گروه کنترل بود. براساس نتایج، وجود ترکیبات پلی‌ساکاریدی در عصاره گل ختمی ممکن است عامل افزایش سطح آمیلاز پانکراسی باشد. اگرچه عصاره گل ختمی سبب کاهش لیپاز گردید، اما تأثیری بر سطح تریپسین نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلفا آمیلاز، تریپسین، گل ختمی، لیپاز، ماهی کپور

عنوان انگلیسی Effects of Pre-clinical Administration of Marshmallow Extract (Althaea officinalis L.) on Certain Hepatopancreatic Enzymes in Common Carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله This study evaluates the influence of marshmallow extract administration (Althaea officinalis L.) at 0.0 (control), 2.5, 5, and 10 g on the activity of certain hepatopancreatic enzymes such as α-amylase, lipase and trypsin in common carp (Cyprinus carpio) during 60 days. Feeding the fish with diets enriched with marshmallow extract had no effects on the satiety index and hepatic index in these fish. α-Amylase and lipase significantly decreased (P< 0.05) in fish fed 10 g marshmallow extract compared with the control group. Although amylase was significantly (P< 0.05) elevated on day 30 in the fish fed with 5 g marshmallow extract, trypsin level indicated a significant decrease (P< 0.05). Administration of marshmallow extract decreased pancreatic lipase on day 30 of the experiment. No significant change (P>0.05) was observed in pancreatic trypsin in the control or experimental groups on day 60, but the level of pancreatic α-amylase was higher in fish fed with 2.5 g marshmallow extract compared with the control group. In conclusion, the increase of pancreatic α-amylase may be attributed to the polysaccharide compounds found in marshmallow extract. Finally, marshmallow extract may decrease lipase but it does not affect trypsin level.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Common Carp, Lipase, Marshmallow, Trypsin, α-amylase

نویسندگان مقاله وحید سلیمانی | vahid soleimany


مهدی بنایی | mahdi banaee


محمد محیسنی | mohammad mohiseni


بهزاد نعمت دوست حقی | behzad nematdoust haghi


لاله موسوی ده موردی | laleh mousavi dehmourdi



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-76&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات