این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۷۰-۶۲

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita)بر شاخص‌های رشد، ترکیبات لاشه، باکتری‌های روده و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (Mentha piperita) جیره بر شاخص‌های رشد، ترکیبات لاشه، باکتری‌های روده‌ای و میزان بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri صورت گرفت. 4 گروه از ماهیان با میانگین وزنی 12/0±2/32 گرم در حوضچه‌های فایبرگلاس با تراکم 80 عدد ماهی توزیع و طی مدت 8 هفته با سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (0، 1، 2 و 3 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص‌های رشد و ترکیبات لاشه تعیین و تعداد باکتری‌های روده‌ای و میزان مقاومت تیمارهای مختلف در مواجهه با باکتری محاسبه شد. نتایج نشان داد، که ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد عصاره نعناع فلفلی، از شاخص‌های رشد بهتر، تعداد باکتری‌های ‌لاکتیک بالاتر و درصد بازماندگی بیشتری در مواجهه با باکتری یرسینیا روکری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند (05/0P). بر اساس نتایج حاصله، استفاده از عصاره نعناع فلفلی به ویژه در سطح 3 درصد در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان، به منظور بهبود شاخص‌های رشد و افزایش مقاومت ماهیان در برابر باکتری یرسینیا روکری توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شاخص های رشد، قزل‌آلای رنگین‌کمان، نعناع فلفلی

عنوان انگلیسی The effect of different level of Mentha piperita on growth performance, body composition, Intestinal bacteria and survival rate of Oncorhynchus mykiss in challenging with Yersinia ruckeri
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the effects of different levels of Mentha piperita extract on growth factors, body composition, intestinal bacteria and survival rate of Oncorhynchus mykiss in challenging with Yersinia ruckeri. For this purpose, four groups of fish with mean weight of 32. 2± 0.12 g were raised for 8 weeks in Vniro tanks, 80 fish to each tank and feeding with different levels of M. piperita (with concentrations of % 0, % 1, % 2.0 and % 3.0, 3 replicates for each treatment). At the end of the trial, growth factors, intestinal bacteria and survival rate of fish in challenging with Y. ruckeri were determined in different groups. Results showed that O. mykiss fed on a diet supplemented with 3% M. piperita had significantly higher growth factors, lactic acid bacteria, and survival rate compared to other treatments (P< 0.05). Although, the study of body composition showed no significant difference between different treatments (P>0.05). Based on the results, using of M. piperita extract, especially at the level of 3 % can improve the growth performance and survival rate of O. mykissmykiss in challenging with Y. ruckeri and was recommended in the diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله میلاد عادل | milad adel


رضا پورغلام | reza pourgholam


سید جلیل ذریه زهرا | seyed jalil zoriehzahra


رضا صفری | reza safari


مریم قیاسی | maryam ghiasi



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-82&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات