این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
بوم شناسی آبزیان
، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۱۹-۲۹
عنوان فارسی
تأثیر تغییرات دما بر روی فعالیتهای تغذیه ای و سیکل نقب زدن روزانه خیار دریایی Holothuria parva
چکیده فارسی مقاله
تغییر درجه حرارت آب دریا می تواند پارامترهای حیاتی برای پرورش خیار دریایی را تحت تأثیر قرار دهد. در این تحقیق تأثیر تغییرات دما بر روی فعالیتهای تغذیهای و سیکل نقبزدن روزانه خیار دریایی Holothuria parva مورد ارزیابی قرار گرفت و پارامترهای تغذیهای (شاخص رودهای، مواد آلی، بازده جذب) در دو تیمار دمایی (30 درجه سانتیگراد و کمتر از 30 درجه سانتیگراد) محاسبه گردید، تا بتوان شرایط مناسب از نظر دمایی را برای پرورش خیار دریایی H. parva تعیین نمود. نتایج نشان داد، میزان نقب زدن خیار دریایی با کاهش درجه حرارت از 30 درجه سانتیگراد افزایش یافت. همچنین بیشترین میزان شاخص رودهای در بخش های ابتدایی (009/0±092/0)، میانی (006/0±085/0) و انتهایی (011/0±059/0)، بیشترین میزان مواد آلی در بخش های ابتدایی (68/0±03/7)، میانی (02/1±25/5) و انتهایی (39/0±57/8) روده خیار دریایی و همچنین بیشترین بازده جذب (02/13±91/40) در دمای 30 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. برآیند کلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تغییرات دما بر روی تغذیه H. parva تأثیر گذار است، به طوریکه با کاهش درجه حرارت از 30 درجه سانتیگراد میزان فعالیتهای تغذیهای و پارامترهای تغذیهای کاهش یافت. بنابراین میتوان نتیجه گرفت H. parva در شرایط دمایی 30 درجه سانتیگراد دارای تغذیه بهتری می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of temperature changes on feeding activities and daily burrow cycle of sea cucumber, Holothuria parva
چکیده انگلیسی مقاله
Changing in sea water temperature can affect critical parameters for the aquaculture of sea cucumber. In this study, we evaluate the effect of temperature changes on feeding activities and daily burrow cycle of sea cucumber, Holothuria parva and calculate nutritional parameters (intestinal index, organic material absorption efficiency), in two temperature conditions (30 ° C and below 30 ° C) so that we can determine proper condition for raising the sea cucumber H. parva in the terms of temperature. Results showed that the burrowing rate of sea cucumber increased with decreasing temperature from 30 ° C. Additionally, the highest intestinal index rate in the primary segments (0.092 ± 0.009), intermediate (0.085 ± 0.006) and final (0.059 ± 0.011) , the highest organic matter rate in the primary segments (7.03 ± 0.68), intermediate (5.25 ± 1.02) and final (8.57 ± 0.39) intestine of sea cucumber and additionally the highest absorption efficiency rate (40.91± 13.02) was related to the temperature 30 ° C. Overall outcome results of this study showed that changing of temperature affects on H.parva feeding, so by reducing the temperature from 30 °C, feeding activities and nutritional parameters decreased, hence we can conclude that H.parva has better nutrition in temperature 30 °C.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آسیه محمدیان | asiyeh mohammadian
احسان کامرانی | ehsan kamrani
عبدالرضا دباغ | abdul reza dabbagh
حسین رامشی | hossein rameshi
نشانی اینترنتی
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات