این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
بوم شناسی آبزیان
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۴-۲۹
عنوان فارسی
خواص آنتی اکسیدانی عصاره های دو گونه خیار دریایی خلیج فارس Holothuria parva و Holothuria leucospilota
چکیده فارسی مقاله
جانوران دریایی به دلیل داشتن متابولیتهای ثانویه از مهمترین منابع تولیدات طبیعی با منشا فعالیتهای زیستی محسوب می شوند. از جمله این موجودات که بسیاری از ترکیبات آن، با خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد باکتری و ضد التهاب، شناسایی و مطالعه شده خیار دریایی می باشد. اگرچه تحقیقات انجام شده در این راستا بر روی گونههای خلیج فارس بسیار محدود است. در این مطالعه، خواص آنتیاکسیدانی عصاره های (ان- هگزانی، اتیل استاتی و متانولی) چهار اندام از دو گونهی Holothuria parva و H. leucospilota مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که عصارهی متانولی لولهی گوارش گونه H. parva با IC50 64/369 میکروگرم بر میلی لیتر دارای بهترین اثر آنتی اکسیدانی بود. در حالیکه عصارهی اتیل استاتی لوله گوارش H. leucospilota با IC50 35/1451 میکروگرم بر میلیلیتر پایین ترین اثر آنتی اکسیدانی را نشان داد. از طرفی عصاره های ان- هگزانی اثری در جذب رادیکالهای آزاد DPPH از خود نشان ندادند. این مطالعه نمایان ساخت که بعضی از اشکال فعالیتهای آنتی اکسیدانی در عصارههای زیستی گونههای H. parva و H. leucospilota وجود دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خیار دریایی، فعالیت زیستی، آنتی اکسیدان، خلیج فارس، DPPH
عنوان انگلیسی
Antioxidant activity of extracts of two species of Sea Cucumber Holothuria parva and Holothuria leucospilota from the Persian Gulf, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Marine animals are among the most important sources of natural products with biological activities because of their secondary metabolites. Many compounds were extracted, purified, identified and studied for their antioxidant, cytotoxic, anti-inflammatory and antibacterial effects from sea cucumber However, very few investigations are available on Persian Gulf sea cucumbers. The antioxidant activities of organic extracts (n-Hexan, Ethyl acetate and Methanol) from four organs of Holothuria parva and H. leucospilota in this study were tested. The results showed that methanolic extract of digestive tubule of H. parva contains the highest level of IC50 (369.64 µg/ml), while the lowest level was obtained from Ethyl acetate extract of digestive tubule of H. leucospilota (1451.35 µg/ml). n-Hexan extracts didn’t have any efficiency in scavenging of DPPH free radical. This study indicated that some form of antioxidant activities are present in the biologic extracts of Holothuria parva and H. leucospilota.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه پیشه ورزاد | fatemeh pishehvarzad
مرتضی یوسف زادی | morteza yousefzadi
احسان کامرانی | ehsan kamrani
ترانه معینی زنجانی | taraneh moini zanjani
آتوسا علی احمدی | atousa ali ahmadi
موسی کشاورز | mousa keshavarz
نشانی اینترنتی
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-12&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات