این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۵۵-۴۴

عنوان فارسی اثر پرورش در تراکم‏های مختلف و افزودن ویتامین E به جیره غذایی بر شاخص‏های‌رشد، بقاء و ترکیبات لاشه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss
چکیده فارسی مقاله در پژوهش حاضر اثر پرورش در تراکم‏های مختلف و افزودن ویتامین E به جیره غذایی بر شاخص‏های ‌رشد، بقاء و ترکیبات لاشه بچه ماهی قزل‌آلای ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss)، مورد ارزیابی قرارگرفت. بچه‌ماهیان قزل‌آلای‌رنگین‌کمان با میانگین وزن اولیه (69/0±6/9) گرم در دو تراکم 50 و 100 قطعه در 50 لیتر با 2 جیره غذایی دارای پروتئین و چربی یکسان غذادهی شدند. جیره‌های غذایی شامل جیره 1 بدون افزودن ویتامین و جیره 2 با افزودن mg/kg600 ویتامین E بودند. تعداد 900 عدد بچه‌ماهی قزل‌آلای‌رنگین‌کمان در 4 تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار به صورت (0)50 T(با تراکم 50 و تغذیه شده با جیره 1)، (0)100T (با تراکم 100 و تغذیه شده با جیره 1)، (E)50T (با تراکم 50 و تغذیه شده با جیره 2)، (E)100T (با تراکم 100 و تغذیه شده با جیره 2) و به طور کاملاً تصادفی توزیع شدند. پس از 6 هفته غذادهی، شاخص‌های رشد، ضریب‌تبدیل‌غذایی و بقاء در تیمارهای مختلف تفاوت معنی‌دار نشان دادند (05/0P<). تیمارهای (0)50T و (E)50T وزن به دست آمده، ضریب رشد ویژه و درصد بقاء بیشتری از تیمارهای (0)100T و (E)100T داشتند (05/0P<). در خصوص ضریب‌تبدیل‌غذایی نیز تیمارهای (0)100T و (E)100T ضریب‌تبدیل‌غذایی بیشتری نسبت به تیمار‌های (0)50 Tو (E)50T داشتند (05/0P). نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن ویتامین E به جیره غذایی تأثیری بر افزایش رشد، کاهش ضریب‌بدیل‌غذایی و ترکیبات لاشه ماهیان نداشته است اما تراکم بر شاخص-های رشد، ضریب‌تبدیل‌غذایی و بازماندگی تأثیر‌گذار بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویتامین E ، جیره غذایی، شاخص های رشد، قزل آلای رنگین کمان

عنوان انگلیسی Effect of Rearing at Different Densities and Dietary Supplementation with Vitamin E on Growth Indices, Survival and Carcass Composition in Fingerling Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effect of rearing at differing densities and dietary supplementation with vitamin E on growth indices, survival and carcass composition in fingerling rainbow trout in a 6-week trial. Rainbow trout juveniles with initial body weight of 9.6 ± 0. 69 g at two densities of 50 and 100 pieces per 50 liter were fed two diets with the same protein and fat content. Experimental diets were diet 1 without adding vitamin and diet 2 with adding 600 mg/kg of vitamin E. A total number of 900 rainbow trout juveniles in four treatments, each in three replicates as T50(0) (with the density of 50 and feeding with diet 1), T100(0) (with the density of 100 and feeding with diet 1), T50(E) (with the density of 50 and feeding with diet 2) and T100(E) (with the density of 100 and feeding with diet 2) were randomly distributed. After 6 weeks of feeding, growth performance, feed conversion ratio and viability were significantly differentbetween treatments (P˂0.05). T50(0) and T50(E) had higher weight gain, specific growth rate and viability than T100(0) and T100(E) (P˂0.05). Feed conversion ratio was higher in T100(0) and T100(E) (P˂0.05). Carcass composition was not significantly differentbetween treatments (P˃0.05). The results showed that dietary vitamin E supplementation in rainbow trout juveniles did not have significant effect on growth, feed conversion,survival and carcass composition but density was a key factor in growth, feed conversion ratio and survival.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Vitamin E, Diet, Growth indices, Rainbow Trout

نویسندگان مقاله زینب فضایی | zeinab fazaei


میرمسعود سجادی | mir masoud sajjadi


ایمان سوری نژاد | iman sourinejad


رضا اسعدی | reza asadi



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-68&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات