این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۳۱-۳۸
عنوان فارسی
اثر مصرف دوغ (نوشیدنی سنتی از ماست) بر کیفیت خواب دانشجویان دختر مبتلا به اختلال خواب: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: کیفیت خواب نقش مهمی در سلامتی جسمی و روانشناختی انسان دارد و میتواند تحت تأثیر دریافت های غذایی قرار گیرد. مطالعه مداخلهای حاضر، با هدف بررسی اثر مصرف دوغ بر بهبود کیفیت خواب در دانشجویان مبتلا به اختلال خواب انجام گرفت. مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار، در سال 1396، بر روی 40 نفر از دانشجویان ساکن در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام گرفت. شرکتکنندگان مبتلا به اختلال خواب از طریق پرسشنامه اختلال خواب پیتزبورگ شناسایی و به مطالعه وارد شدند. سپس به صورت تصادفی، در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. به گروه مداخله 300 میلیلیتر دوغ (نوشیدنی سنتی تهیه شده با ماست)، یک ساعت قبل از خواب، به مدت سه هفته، داده شد. افراد گروه کنترل نیز 300 میلیلیتر آب معدنی دریافت مینمودند. در انتهای مداخله پرسشنامه اختلال خواب مجدداً برای تمامی شرکت کنندگان تکمیل گردید. یافتهها: در انتهای مداخله، در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل، کیفیت ذهنی خواب، مدت زمان و میزان بازدهی خواب به طور معنیداری افزایش یافت (به ترتیب 013/0 p=، 039/0p= و 015/0p=). همچنین اختلالات خواب و تأخیر در به خواب رفتن نیز به صورت معنی داری کاهش یافت (به ترتیب 001/0>p و 002/0p=). این روند تغییرات نشان دهنده اثر مداخله حاضر بر بهبود کلی علائم اختلالات خواب میباشد. نتیجه گیری: به نظر میرسد مصرف دوغ، در بهبود کیفیت خواب و کاهش اختلالات خواب نقش مؤثری دارد که میتوان آن را به عنوان یک توصیه معمول برای دانشجویان مبتلا به اختلال خواب بکار برد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دوغ، کیفیت خواب، دانشجویان
عنوان انگلیسی
The Effect of Doogh (a Traditional Yogurt Drink) Consumption on Quality of Sleep in Female Students with Sleep Disorders: A Randomized Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Sleep quality, which plays an important role in human physical and psychological well-being, can be affected by dietary intake. The present interventional study was conducted to investigate the effect of doogh (a traditional yogurt drink) consumption on improvement of sleep quality in university students with sleep disorders. Materials & Methods: This clinical trial was performed on 40 students residing at Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in 2017. Participants with sleep disorders were identified through Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI). Then they were divided into two groups of intervention and control by random allocation. Participants in the intervention group received 300 mL of doogh one hour before bedtime for three weeks, and the control group was given 300 mL of mineral water instead. After intervention, all subjects filled in the PSQI questionnaire again. Results: At the end of the intervention, subjective sleep quality, sleep duration and sleep efficiency improved in the intervention group significantly (p=0.013, p=0.039 and p=0.015, respectively). Sleep disturbances and sleep latency were also decreased significantly (p< 0.001 and p=0.002, respectively). Conclusion: It seems doogh consumption has a significant role in improving sleep quality and reducing sleep disorders in students. So it could be administrated for students with sleep disorders.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Doogh, Sleep quality, Students
نویسندگان مقاله
مهتاب رجبی جورشری | M Rajabi Jourshari
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
شیرین امینی | Sh Amini
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
سیما جعفری راد | S Jafarirad
Department of Nutrition, School of Paramedicine Sciences, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1272-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1594642.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات