این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۹۵-۱۰۴
عنوان فارسی
بررسی روشهای مختلف آمادهسازی قارچ خوراکی دکمهای (Agaricus bisporus) نژاد H۷۳۷ بر کاهش میزان مخاطرات سلامتی ناشی از باقیمانده سم دلتامترین
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: یکی از بزرگترین نگرانیهای حوزه سلامت غذا وجود باقیمانده آفتکشها در محصولات غذایی میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر روشهای مختلف نگهداری، شستشو و پخت بر باقیمانده دلتامترین قارچ خوراکی است. مواد و روشها: نمونههای قارچ با سم دلتامترین آلوده شدند. مقدار تغییر مقدار باقیمانده سم در شرایط مختلف نگهداری (دمای اتاق، یخچال و فریز)، شستشو (آب و آبنمک) و پخت (آب پز، سرخ کردن و مایکرویو) تعیین شد. دلتامترین با روش کچرز استخراج و با دستگاه GC-MS/MS اندازهگیری گردید. یافتهها: در روزهای مشابه، مقدار درصد کاهش سم دلتامترین به ترتیب در دمای اتاق > یخچال > فریزر بود. میزان دلتامترین بسته به شرایط و زمان نگهداری 77/80- 08/23 درصد کاهش یافت. شستشو با آب و آبنمک منجر به کاهش معنیداری مقدار دلتامترین شد. اما میزان کاهش سم با افزایش زمان شستشو و غلظت نمک تغییر قابل ملاحظهای نکرد. میزان کاهش سم طی شستشو 31/42-92/26 درصد نوسان داشت. روشهای مختلف پخت شامل آب پز کردن، سرخ کردن و مایکرویو منجر به کاهش معنیدار سم شد. طی 15 دقیقه آب پز کردن، 10 دقیقه سرخ کردن و 10 دقیقه مایکرویو باقیمانده دلتامترین از 26/0 میلیگرم بر کیلوگرم در نمونه خام به 06/0، 05/0 و 05/0 میلیگرم بر کیلوگرم در نمونه آماده مصرف رسید و به مقدار 92/76، 77/80 و 77/80 درصد کاهش یافت. نتیجه گیری: فرآیندهای نگهداری، شستشو و پخت میتوانند باقیمانده و خطر تماس با دلتامترین را بهطور قابل ملاحظهای در مصرفکنندگان قارچ خوراکی کاهش میدهند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دلتامترین، قارچ ، آفتکش، اورگانوفسفره، کچرز
عنوان انگلیسی
Evaluation of Different Preparation Methods of Edible Mushroom (Agaricus bisporus, Strains H737) on Reduction of Health Hazards Caused by Deltamethrin Residue
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: One of the biggest concerns in the field of food safety is the presence of pesticide residue in food products. The purpose of this study was to investigate the effects of different methods of storage conditions and washing and cooking methods on the deltamethrin residue of edible mushroom. Materials & Methods: Edible mushroom samples were contaminated with deltamethrin. The change of deltamethrin residue was determined in different storage (room temperature, refrigerator and freeze), washing (water and salt water) and cooking conditions (boiling, frying and microwave). Deltamethrin was extracted by QuEChERS method and measured by GC-MS/MS. Results: In the similar days, deltamethrin was decreased at room temperature > Refrigerator > Freezer temperature. Depending on the storage time and conditions, deltamethrin residue was reduced from 23.08 to 80.77%. Washing with water and brine led to a significant reduction of deltamethrin. The deltamethrin reduction did not change significantly with increasing the washing time and salt concentration. The amount of reduction during washing was 26.29-42.31%. Different methods of cooking, including boiling, frying and microwave resulted in a significant reduction of deltamethrin. After 15 min of boiling, 10 min of frying and 10 min of microwave, the deltamethrin residue from 0.26 mg/kg in the raw mushroom reached to 0.06, 0.05 and 0.05 mg/kg in the cooked sample, and decreased to 76.92, 80.77 and 80.77%, respectively. Conclusion: Storage, washing and cooking processes could considerably reduce deltamethrin residue and exposure risk in mushroom consumers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مینا حمیدی | M Hamidi
Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی همدان
امیر نیلی احمد ابادی | A Nili-Ahmadabadi
Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی همدان
علی حشمتی | A Heshmati
Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات سلامت تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1594646.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات